Laine Fedotova

DELFI stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendiju radīta 2018. gadā, lai stiprinātu žurnālistikas izglītības līmeni Latvijā. Mecenāts, vadošais ziņu medijs Latvijā DELFI pauž pārliecību, ka šī stipendija palīdzēs izcilākajiem studentiem daudz labāk sagatavoties darbam Latvijas mediju vidē un pēc gadiem šie stipendiju saņēmēji kļūs par nākamajām žurnālistikas zvaigznēm un ietekmīgu mediju redaktoriem.


Laine Fedotova studē Vidzemes Augstskolas Sabiedrības zinātņu fakultātes profesionālā bakalaura studiju programmas „Mediju studijas un žurnālistika” 3. kursā. Reiz Robina Šarmas grāmatā Laine ir lasījusi, ka koncentrēšanās, pacietība, neatlaidība un disciplīna ir četras jomas, kuras attīstot, panākumi ir neizbēgami. Viņa vēlas domāt, ka ikdienā apzināti cenšas nostiprināt šīs īpašības savā raksturā. Attīstot savu vispārējo inteliģenci, Laine brīvajā laikā aizraujas ar mūziku – flautas un klavierspēli, ko ir apguvusi Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas skolā. Tāpat aktīvi cenšas paplašināt savu redzesloku, interesējoties par teātri, kino un lasot vērtīgu literatūru.

Iepazīsti Laini!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, muzikalitāte un spēja uztvert, apzināties un iesaistīties apkārtējos procesos ir mani vislielākie talanti. Mani nozīmīgākie sasniegumi līdz šim ir būt „Delfi” žurnālistikas stipendijas pretendentei, praktiska pieredze žurnālistikā un Draudzīgā Aicinājuma medaļas saņemšana.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

„Jauniešu uztvere par personīgās informācijas drošību sociālajos medijos” ir mans pirmais pētījums studiju ietvaros. Šogad aktīvi strādāju pie pētījuma par sociālo mediju „Twitter”, sīkāk par to, kā to mēdz lietot, un vai tas patiešām ir atsevišķs sabiedrības burbulis. Augstskolas noslēguma darbā vēlos pētīt, vai tiešām ir novērojama tendence, ka cilvēki sociālajos medijos  izvēlas sekot konkrētam žurnālistam nevis viņa pārstāvētajam medijam kopumā.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

 „Delfi” žurnālistikas stipendijas iegūšana ir sava veida atgriezeniskā saite, kas man apliecina veiksmīgu virzību profesionālajā attīstībā.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Mans virsmērķis ir nekad nepazaudēt mazus mērķus, lai vienmēr būtu izaugsmes ceļā.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu citiem pieteikties stipendijai, jo tā ir iespēja novērtēt sevi citu žurnālistikas studentu kontekstā, kā arī iespēja izmantot piedāvātās iespējas un izrādīt iniciatīvu, proti, izdarīt mazliet vairāk nekā nepieciešams.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Imanta Ziedoņa „Epifānijas”, kā arī Alana Aleksandra Milna bērnu grāmatu „Vinnijs Pūks un viņa draugi”

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu noskatīties seriālu „Likteņa līdumnieki”, kas balstīts uz Vladimira Kaijaka romāniem. Ieteiktu arī Damjēna Šazela filmu „Whiplash” (2014).

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Ētikas pamatprincips: nedari otram to, ko negribi, lai dara tev.