Līva Kukle

Ernesta Felsberga piemiņas stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 1999. gadā, tā godinot Latvijas Universitātes (LU) pirmo vēlēto rektoru prof. Ernestu Felsbergu (1866-1928) un viņa devumu gan nacionālās universitātes izveidē, gan humanitāro zinātņu uzplaukumā. Stipendijas mecenāts ir E. Felsberga mazdēls Guntis Bērziņš, kurš vēlas studiju laikā atbalstīt spējīgus, centīgus un sabiedriski aktīvus LU humanitāro zinātņu studentus.


Līva Kukle studē LU Humanitāro zinātņu fakultātes maģistra studiju programmas "Angļu filoloģija" 1. kursā. Līva iepriekš trīs gadus pēc kārtas – 2016./2017. akad. gadā, 2017./2018. akad. gadā un 2018./2019. akad. gadā – ieguvusi Kristapa Morberga stipendiju. Viņa ir aizrautīga, cenšas paplašināt redzesloku lasot, ceļojot, domājot. Līva ir debatējusi, vadījusi dažādas diskusijas un pasākumus, raksta grāmatu recenzijas. Radio NABA raidījuma "Studentu pietura" vadītāja. Sapņotāja, bet vienmēr ar nelielu skepses graudiņu. Dzīvē liela nozīme mūzikai. Atbalsta trakas idejas un reizēm tādas arī rada.

Iepazīsti Līvu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Kopsakarību meklēšana, kas ļauj ar aizrautību arvien apgūt ko jaunu, izmantojot iepriekšējās pieredzes un zināšanas. Tā izdevies, piemēram, paralēli studijām augstskolā arī turpināt mūzikas izglītību, kas, savukārt, palīdz visdažādākajās jomās un situācijās.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Valodas saistība ar domāšanu, tās nozīme sabiedrībā. Bakalaura darbā pētīju angļu valodas vārdu un frāžu lietojumu latviešu jauniešu neformālā saziņā.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man dod drošības sajūtu ikdienā, kā arī apziņu, ka kāds novērtē tavus centienus. Stipendija ir arī atskaites punkts, kas palīdz uzturēt motivāciju visa gada garumā.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Tuvināt humanitārās un eksaktās zinātnes, nojaukt mākslīgās barjeras starp tām.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Noteikti iesaku pieteikties stipendijai - tā neko nevar zaudēt, tikai iegūt! Pieteikšanās process ir lieliska iespēja atskatīties uz jau paveikto un atrast motivāciju turpināt iecerēto vai, iespējams, atrast jaunus mērķus. (Un, kā teica kāda cita stipendiāte studentu radio - ja stipendiju neizdosies dabūt, to nevienam publiski neizziņos.)

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

H. Lī "Kas nogalina lakstīgalu"; Dž. Darels "Mana ģimene un citi zvēri"; K. Sabaļauskaite "Silva rerum".

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The Lighthouse (2019); Stalkers (1979); Gredzenu pavēlnieks (2001-2003)

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Katru dienu uzzini ko jaunu!