Sandra Grobiņa

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2019./20. akad. gadā

Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, latviešiem, kuri, absolvējot vidusskolu, ir mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgi un talantīgi, bet ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām vai tie nākuši no daudzbērnu ģimenes. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.


Sandra Grobiņa studē LU Juridiskajā fakultātes bakalaura studiju programmas "Tiesību zinātne" 1. kursā. Sandra ir dzimusi Daugavpilī. 2019. gadā ar skolas pateicību par augstiem sasniegumiem mācībās absolvēja Daugavpils Valsts ģimnāziju. Viņai mācībās vienmēr gājis viegli, jo, pirmkārt, viņai vienmēr interesējušas un aizrāvušas daudzas lietas, otrkārt, vecāki jau kopš bērnības ir iemācījuši cītīgi strādāt. Sandra ir bijusi jaunsargs, 11. novembrī pēc zvēresta nodošanas kļūs par zemessargu. Uzskata sevi par patriotu. Arī uzsākot studijas Juridiskajā fakultāte, galvenā motivācija – valsts attīstībai ir nepieciešami izglītoti, atbildīgi un mērķtiecīgi juristi. Tas ir arī viens no Sandras mērķiem – par tādu juristu kļūt.

Iepazīsti Sandru!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim ?

Daudzus gadus nodarbojos ar jāšanas sportu, 10 gadus nodarbojos ar dejām, absolvēju arī Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolu kā klavierspēles klases skolniece.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Vienmēr esmu interesējusies par politiku un vēsturi, esmu bijusi Jauniešu Saeimas deputāte, 3 gadus pēc kārtas kopā ar klasesbiedriem piedalījos militāri patriotiskajā spēlē "Jaunie Rīgas sargi". Hobiju ir vēl vairāk nekā jau stāstīju – trūkst tikai 25. stundas diennaktī - bieži ejam pārgājienos ar draugiem, ceļoju tik daudz, cik vien iespējams, piemēram pagājušgad esmu piedalījusies programmā "Erasmus Plus", kas norisinājas Turcijā. Uzskatu sevi par atbildīgu un mērķtiecīgu cilvēku – laikam tāpēc arī sanāk šo visu paspēt. Arī esmu izstrādājusi zinātniski pētniecisko darbu par politikas un plašsaziņas līdzekļu mijiedarbību. Turpmāk vēlētos pētīt vairāk tiesību zinātnes jautājumus, drīzāk pat laikam valstszinātnes.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana nozīmē tiešām daudz, jo tagad varēšu atteikties no darba pēc studijām un vairāk laika veltīt mācībām. Tāpēc sirsnīgi pateicos LU fondam un visiem mecenātiem par tik vērtīgu iespēju visiem LU studentiem.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Visvairāk es mīlu 3 lietas – ģimeni, Latviju un pašu dzīvi. No tā izriet arī dzīves virsmērķis – izdarīt visu, lai pirmie divi būtu vislaimīgākie pasaulē un lai nenožēlotu, kā ir pagājis trešais, respektīvi, dzīve.

  •  Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu visiem studentiem mēģināt pieteikties stipendijai nākošgad, jo, piemēram, arī laba mācību literatūra un vārdnīcas maksā dārgi.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Gunara Janovska grāmata "Sola".

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Noteikti Fabio Guljaone un Fabio Rezinaro filma "Mīna".

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Dzīvoju, kamēr mīlu.