Santa Rudusa

Rūšu ģimenes stipendijas ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendija radīta 2017. gadā, pateicoties Amerikas latviešu Dagnijas un Roberta Rūšu atbalstam, lai sekmētu medmāsām iespēju iegūt augstāko izglītību un celtu profesijas prestižu Latvijā. Ziedojums veikts sadarbībā ar fondu "Friends of the University of Latvia".


Santa Rudusa studē Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes profesionālās maģistra studiju programmas "Māszinības" 2. kursā. Pateicoties saviem akadēmiskajiem sasniegumiem, Santa ieguva Rūšu ģimenes stipendiju arī 2018./2019. akadēmiskajā gadā. Ikdienā viņa strādā par bērnu aprūpes māsu, brīvo laiku pavada ar savu ģimeni, vislabāk brīvā dabā. Santa ir ļoti spītīga. Ja man kāds pateiks ‘’Tev nesanāks!’’, tad viņa darīs visu iespējamo, lai tas izdotos. Aiz tā laikam slēpjas arī Santas mērķtiecība. Viņai ir grūti pateikt ‘’NĒ’’, tāpēc bieži iesaistās dažādās avantūrās.

Iepazīsti Santu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Darīt daudz un mācīties no ikviena, kas ir manā ceļā.

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Ļoti interesē mātes un bērna bioloģiskā un psiholoģiskā piesaiste, līdz ar to iepriekš esmu pētījusi kontakta ‘’āda-āda’’ nodrošināšanas nozīmi starp māti un jaundzimušo agrīnā pēcdzemdību periodā, par kuru saņēmu rektora pateicību.

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana ir gan psiholoģisks, gan finansiāls atbalsts. Psiholoģisks, jo Rūšu ģimene ir izvēlējusies atbalstīt tieši māszinību studentus, kas joprojām studē un strādā šeit Latvijā, un profesiju, kuras prestižs Latvijā ir jāceļ. Par stipendijas finansiālo atbalstu ir iespēja apmeklēt dažādas konferences gan Latvijā, gan pasaulē, kas paaugstina profesionālo kompetenci.

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Būt nepārtrauktā pilnveides procesā.

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Piesakoties stipendijai tu neriskē. Pats pieteikšanās process attīstīs un uzlabos tavas prasmes. Galu galā tev ir iespēja iegūt fantastisku atbalstu, kas paver plašākas akadēmiskās iespējas.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Roberts T. Kijosaki ‘’Bagātais tētis, nabagais tētis’’.

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The Intouchables, Green Mile.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Tu dzīvo te un tagad, tāpēc arī darbojies šeit un tagad.