Tatjana Kiseļova

Stipendijas "Ceļamaize" ieguvēja 2019./2020. akad. gadā

Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta 2006. gadā, lai sniegtu motivējošu atbalstu Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes gan mācībās, gan sasniegumi ārpusskolas aktivitātēs. Mecenāte, Amerikas latviete Dr. med. Aina Galēja-Dravniece (1925-2013) veltīja LU testamentāro novēlējumu, tā sniedzot ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicinot inteliģentākas sabiedrības veidošanos.


Tatjana Kiseļova studē LU Bioloģijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Bioloģija" 1. kursā. Tatjana ir komunikabls, jautrs un zinātkārs cilvēks, kas grib ar saviem talantiem un prasmēm padarīt pasauli par labāko! Brīvajā laika viņai patīk nodarboties ar bezgalīgi daudzām dažādām lietām – sākot ar daiļliteratūras lasīšanu un laika pavadīšanu ar draugiem, beidzot ar muzicēšanu un debašu spēlēšanu. Tatjanai patīk mācīties un attīstīties pašai, ka arī mācīt citus, tāpēc viņa nodarbojas ar jauno debatētāju sagatavošanu.

Iepazīsti Tatjanu!

  • Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani vienmēr fascinēja daba un visas dzīvas būtnes, es vienmēr tiecos iegūt pēc iespējas vairāk jauno zināšanu. Ja mani kaut kas interesē – es uzzināšu par to visu. Mana neatlaidība un zinātkāre bija tas dzinējspēks, kas vienmēr palīdz man sasniegt visus mērķus. Protams, augstie akadēmiskie sasniegumi ir tas, ar ko es varētu lepoties, bet man liekās, ka tas nebija galvenais manā ceļā. Daudz grūtāk un svarīgāk bija tas prasmes, kuras es ieguvu – spēja komunicēt ar jebkuru cilvēku, laba laika plānošana un spēja nepadoties, pat ja liekās, ka situācija ir bezcerīga. 

  • Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Skolas laikā es izstrādāju zinātniski-pētniecisku darbu ģenētikā – mēs mēģinājām izstrādāt metodi, ka var notiekt Eiropas purva bruņurupuču klatbūtni ūdenstilpē ar DNS analīzi no ūdens paraugiem. Es gribētu turpināt darboties šajā virzienā, veikt ģenētiskus pētījumus dažādu populāciju analīzei. 

  • Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man ir liels gods un gandarījums par sevi un saviem sasniegumiem, ka arī prieks par to atzīšanu. Protams, apzinos arī, ka tā ir milzīga atbildība un nevajag apstāties savā attīstībā. Stipendijas iegūšana ir lieliska motivācija neatlaidīgi turpināt darbu un tiekties uz izcilību savā jomā. 

  • Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Atrast savu laimi – cilvēkus, ar kuriem jutīšos kā mājas un darbu, ar kuru varēšu atstāt kaut ko aiz sevis un palīdzēt risināt cilvēces globālas problēmas. Gribu kādreiz panākt sevī atziņu, ka daru visu, ko varu un izmantoju savus talantus, lai padarītu pasauli par labāko. 

  • Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Pieteikšana stipendijai ir lieliska iespēja panākt savu talantu un darba atzīšanu! Paškritika nav nekas slikts, bet ļoti bieži tās dēļ cilvēki nevar apzināties, ka patiesībā viņi spēj panākt daudz vairāk, nekā no sevis sagaida. Pieteikuma izveidošana ļauj labāk saprast sevi un savas stipras puses.

  • Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Hārpera Lī “Kas nogalina lakstīgalu...”

  • Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

«Believe you can and you're halfway there.» /T. Roosevelt.