Uģis Pallo

Ziemeļelbas mācītāju apvienības stipendijas ieguvējs 2019./20. akad. gadā

Stipendija atjaunota 2017. gadā, pateicoties Ziemeļelbas mācītāju apvienības ilggadējam atbalstam un pozitīvai sadarbībai ar Latvijas Universitātes (LU) Teoloģijas fakultāti (TF). Stipendijas mērķis ir sekmēt talantīgākos LU TF studentus un vairot viņu ieinteresētību teoloģijas un reliģiju studijās un veicināt viņu iesaiste fakultātes dzīvē.


Uģis Pallo studē LU TF “Teoloģijas un reliģijas zinātņu” maģistra studiju programmas 2. kursā. Uģis ir dzīvespriecīgs un aušīgs, nopietns un aizsargājošs. Viņš ir mācītājs, lai gan var un dara daudz vairāk kā tikai darbu ar galvu, tādēļ nebūtu melots, sakot: “Plaša profila speciālists”, kas arī sevī ietver viņa vaļaspriekus. Redzēt prieku un brīvību citu acīs, gan par to, ko pats veicis savām rokām, gan arī palīdzot kādam garīgi. Neatlaidība, žēlsirdības praktizēšana, bērnišķa ticība, mīlestība un cieņa, tēvišķība un “garīgā ķirurģija”, pacietība. Darīt ļoti augstā līmenī un labā kvalitātē jebko, ko daru (emulators), spēja just cilvēkus, neļaut bailēm sevi vadīt, bet doties uz priekšu, darīt lietas labi, kas iepriekš nav mācītas.

Iepazīsti Uģi!

Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

1. Motivēt citus mācīties, izglītoties un pilnveidoties, lai, uzlabojoties pašu dzīves un izpratnes kvalitātei, uzlabotos apkārtējā vide. 2. Darbs ar ģimenēm, kurās aug bērns ar īpašām vajadzībām, šo ģimeņu visāda veida atbalstīšana un emocionālā saliedēšana – tādi būtu mani sansiegums.

Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Man interesē vairāki teoloģiskie pētniecības aspekti kas saistīti ar oriģināltekstiem, Kristīgo pirmdraudzi, Judaismu, Islāmu. Paralēli senajam, mani saista un interesē ne tik senas lietas, kā 18–20. gs. baznīcu vēsture, starpkonfesionālais dialogs, saplūstošā (emerging) draudze – tas arī ir mans pētniecības lauks.

Ko Tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana nozīmē, ka varēšu paplašināt savu pētnieciski akadēmisko bibliotēku, turpināt iesākto 19–20. gs. manuskriptu digitalizēšanu.

Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Vienmēr un visur darīt labu, likt cilvēkiem patiesi priecāties un būt aprūpētiem – šim izmantojot arī savas iegūtās zināšanas un praksi.

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendija ir kaut kas, kas motivē, tāpēc, iesaku pārvarēt bailes, nedrošību un sevis nevērtēšanu, lai pieteiktos un šo visu sākt ar formalitāšu aizpildīšanu. Stipendija ir pārbaude sev pašam, un stipendija ir vērtējums no apkārtējiem, jo, lai nonāktu līdz stipendijai, – ir darbs, piepūle un grūtību pārvarēšana, bet tas viss ir to vērts.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

E. Dafijs “Svētie un grēcinieki”, V. Igo “Nožēlojamie”, E. Colson “Dancing with Max”, Dž. Bevīrs “Nogalināt kriptonītu” un pāri visam, vismaz reizi mūžā izlasīt Bībeli.

Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Forest Gump, The Notebook, A Beautiful Mind, Hacksaw Ridge, Good shepherd, Cinderella man

Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Gribi būt interesants, esi ieinteresēts!

Gribi iet ātri, ej viens/gribi iet tālu, ejam kopā.