Miks Jurjāns

A. Raistera stipendijas ieguvējs 2020./2021. akad. gadā. 

 

Iepazīsti Miku!

1.Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Esmu daudzpusīgs - mani saista gan zinātne, gan sports un veselība, gan arī uzņēmējdarbība - visās šajās nozarēs radu sev arvien jaunus izaicinājumus, lai turpinātu pilnveidoties un attīstīties. Par savu lielāko sasniegumu varu saukt visu dzīvē pieredzēto un apgūto, kas mani ir aizvedis līdz tam, kur šobrīd atrodos.

2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Strādāju Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta Segnetoelektrisko materiālu laboratorijā. Manuprāt, materiālzinātne ir lielisks pētījumu lauciņš, lai apgūtu gan fizikas fundamentālos jautājumus, gan arī rast praktiskus pielietojumus, izmantojot fizikālas dabas likumsakarības. Ārpus darba, interesējos par pētījumiem, kas saistīti ar cilvēka veselību un ilgdzīvotību.

3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Dzīvot tā, lai nekad nebūtu jānožēlo kas neizdarīts. Nezaudēt vēlmi tiekties pāri šķietamajām iespēju robežām. Būt retajam starp retajiem.

4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Tas ir lielisks veids kā kritiski paskatīties uz sevi un saviem sasniegumiem. Galu galā, nav jau īsti, ko zaudēt - ja iegūsi stipendiju būsi sasniedzis jaunu mērķi, ja, nē, - būsi ieguvis jaunu pieredzi un atskaites punktu dzīvē.

5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

David Goggins "Can't hurt me", Sean Carrol "The big picture", David A. Sinclair "Lifespan: Why We Age -  and Why We Don't Have To"

6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

The Departed (2006), Rocky (1976), The Pianist (2002)

7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift