Roberts Kits

Diplomātijas stipendijas ieguvējs 2020./2021. akad. gadā.

 

Iepazīsti Robertu!

1.Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Uzskatu, ka spēju labi plānot savu laiku, kā rezultātā izdaru lielu darbu apjomu. Vienmēr iesāktos darbus novedu līdz galam un cenšos tos izdarīt maksimāli labi. Var teikt, ka esmu perfekcionists. Viens no maniem lielākajiem sasniegumiem ir, bakalaura studijas absolvējot, iegūtais diploms ar izcilību un rektora atzinības saņemšana par izcili izstrādātu bakalaura darbu.

2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Man interesē reģionālā drošība, militārā sadarbība un Krievijas hibrīdā karadarība. Īpaši interesējos par bruņoto konfliktu Ukrainā kopš 2014. gada, kā arī Krievijas hibrīduzbrukumiem citām reģiona valstīm, tostarp Baltijas valstīm, pēdējos gados. Bakalaura studiju laikā gan abus kursa darbus, gan bakalaura darbu izstrādāju par tēmām, kas saistītas ar militāro konfliktu Ukrainā un tās militāro sadarbību ar citām valstīm vai starptautiskajām organizācijām. Mana bakalaura darba tēma bija “Francijas, Itālijas un Nīderlandes divpusējā militārā sadarbība ar Ukrainu”. 

3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Nekad neapstāties pašattīstībā un tiekties uz arvien augstākiem mērķiem.

4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Stipendija vienlaikus gan palīdz iespējami daudz laika veltīt studijām, gan motivē sasniegt augstākus studiju rezultātus.

5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Ulda Rudaka “Rokupāciju”

6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Alana Pārkera režisēto “Pink Floyd - The Wall"

7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Kas dara, tas izdara!