Sendija Ieva Kurzemniece

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./21. akad. gadā

Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds latviešu izcelsmes LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgiem un talantīgiem vidusskolu beidzējiem, kuri ir nākuši no daudzbērnu ģimenes vai tiem ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.


Sendija Ieva Kurzemniece studē LU Humanitāro zinātņu fakultātes bakalaura Āziju studiju programmas Sinoloģijas apakšprogrammas 1. kursā. Sendija Ieva sevi raksturo kā motivētu, mērķtiecīgu jaunieti. Brīvajā laikā viņai patīk nodarboties ar izšūšanu, klausīties mūziku, lasīt grāmatas un skatīties seriālus. Tomēr Sendijas Ievas sirdij vistuvākā aktivitāte ir ceļošana ar ģimeni!

Iepazīsti Sendiju Ievu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, mans talants ir mobilizēt savus spēkus lieliem darbiem īsā laikā. Par saviem sasniegumiem uzskatu augstos rezultātus dažādās olimpiādēs un rakstniecības konkursos, kā arī labās atzīmes un eksāmenu rezultātus. Pēdējais sasniegums, par kuru ļoti lepojos, ir M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijas iegūšana!

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Viss, kas saistīts ar Āzijas kultūru, filozofiju un mākslu.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Tā ir iespēja nodoties studijām, neuztraucoties par savu finansiālo stāvokli, kā arī iedvesma mācīties ar vēl lielāku atdevi un enerģiju!

  • Kāds ir tavs dzīves misija, sūtība?

Vēlos veikt paliekošu iespaidu uz pasauli, kuru atstāju aiz sevis.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Iesaku katram nebaidīties uzdrošināties un pieteikties stipendijai, jo tā ir lieliska iespēja pārbaudīt savas spējas prezentēt sevi un savus sasniegumus, un šādā veidā iegūt nepieciešamo finansiālo atbalstu studijām.

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Lois Lowry “The Giver”, Jana Egle “Gaismā”, Stephen Chbosky “The Perks of Being a Wallflower”.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Spirited Away” (Hayao Miyazaki, 2001), “One Flew Over the Cuckoo's Nest” (Miloš Forman, 1975)

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

“The morning will come again
No darkness, no season is eternal”