Viktoriya Zaretskaya

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja 2020./21. akad. gadā

Stipendijas pirmsākumi meklējami 1942. gadā, kad mecenāte Minna Matilde Vilhelmīne Petkevičs (1860-1943) Latvijas Universitātei (LU) testamentāri novēlēja daļu sava nama K. Barona ielā, lai no peļņas tiktu veidots stipendiju fonds latviešu izcelsmes LU pamatstudiju 1. kursa studentiem, mācībās un ārpusskolas aktivitātēs centīgiem un talantīgiem vidusskolu beidzējiem, kuri ir nākuši no daudzbērnu ģimenes vai tiem ir nepietiekams materiālais nodrošinājums studijām. M.M.V. Petkevičs paliks atmiņā kā sieviete, kura arī šodien mums atgādina par izglītības un rakstura stingrības būtisko lomu ikdienas dzīvē.


Viktoriya Zaretskaya studē LU Medicīnas fakultātes fakultātes bakalaura studiju proframmas "Māszinības" 1. kursā. Viktoriyai ir 19 gadi, un viņa ir pabeigusi Limbažu novada ģimnāziju. Pēdējos 6 gadus trenējas vieglatlētikā piecas reizes nedēļā, kā arī startē Latvijas mēroga sacensībās, taču vairāk sava prieka pēc. Viktoriya brīvajā laikā daudz lasa. Tās var būt visdažādākā žanra grāmatas, atkarībā no iedvesmas. Lasīšana ir veids, kā viņa paplašinu savu redzesloku un piesātina savu zinātkāri.

Iepazīsti Viktoriyu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par savu lielāko talantu uzskatu spēju padarīt visus apkārtējos pozitīvākus, nedaudz priecīgākus. Šī īpašība, manuprāt, man kā nākotnes mediķim būs ļoti noderīga.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Pagaidām lielas pieredzes pētniecībā nav bijis, taču, tagad uzsākot mācības augstskolā, domāju, tas mainīsies.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Šīs stipendijas iegūšana ļaus man aizmirst par ikdienišķām, finansiālām problēmām un sakoncentrēties mācībām medicīnā, jo tas ir tieši tas, ko esmu gribējusi darīt jau ļoti sen.

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana dzīves misija ir savas profesijas ietvaros katru dienu uzlabot citu cilvēku dzīves kvalitāti. Ļoti gribu būt labs, kvalitatīvi apmācīts mediķis, kurš nepieļauj kļūdas un nebaidās no sarežģījumiem, jo tādu manis izvēlētajā profesijā būs daudz.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu studentiem pieteikties stipendijai, lai pārbaudītu savu konkurētspēju, kā arī tā ir lieliska iespēja iemācīties prezentēt sevi.

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

“Mūžīgais brīnums” (Pērla Bāka).

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

“Četri balti krekli”

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Vienkārši dzīvo labi. Vienkarši dzīvo. (Džodžo Moja)