Keita Smalkā

P. Avena fonda izcilības stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā. 

Iepazīsti Keitu!

1.Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans lielākais talants, manuprāt, ir spēja ātri uzņemt un izprast informāciju, kas man palīdz visdažādākajās situācijās gan universitātēs dzīvē, gan ikdienā. Par savu talantu uzskatu arī dziedāšanu, ko attīstu jau no mazotnes. Mani lielākie sasniegumi iekļauj vidusskolas beigšanu ar teicamām un izcilām sekmēm, stipendijas “Ceļamaize” iegūšanu pirmajā universitātes mācību gadā, kā arī Pētera Avena labdarības fonda “Paaudze” Izcilības stipendijas iegūšanu.

2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Manas pētnieciskās intereses saistās ar manu studiju programmu  Starptautiskā ekonomika un komercdiplomātija”, tas ir, esmu ieinteresēta valstu savstarpējo attiecību un starptautisko procesu pētīšanā. Mani interesē arī sociālās ekonomikas, dzīves kvalitātes un labklājības jautājumi, par kuriem šajā semestrī rakstīšu savu pirmo kursa darbu.

3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?
Manas dzīves virsmērķis ir atstāt savu pozitīvo ieguldījumu pasaulē, tai pat laikā, izbaudot dzīves krāšņumu un esot laimīgai.

4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es ieteiktu pieteikties stipendijai, tādēļ, ka tās iegūšanai ir ne vien finansiāli bonusi, bet arī gods un lepnums par paveikto, un tas ir lielisks ieraksts CV. Ja arī neizdodas iegūt stipendiju, pats pieteikšanās process un intervija ir ļoti labs veids, kā apkopot savus sasniegumus un patrenēties ar tiem iepazīstināt citus. Kopumā ar šo rīcību nav nekā, ko zaudēt, var tikai iegūt!

5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?
Ja ir vēlme izlasīt grāmatu, kas ir kā laba filma jeb ieraus tevi aizraujošu notikumu virpulī, tad es ieteiktu Samantas Šenonas romānu “Sapņu staigātāja”. Ja ir vēlme atpūsties ar latviešu klasiku rokās, tad es ieteiktu Regīnas Ezeras romānu “Aka”.

6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?
Es ieteiktu noskatīties filmu “Slēgtā sala” (Shutter Island), kas skatītāju izvedīs cauri psiholoģiskiem labirintiem. Pēdējā laika latviešu kino favorīts man ir bijusi filma “Homo novus”

7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

“Pasaulē nav tik maza cilvēciņa, kuram mēs katrs nevarētu būt biedrs, draugs un brālis.” (Imants Ziedonis)