Kristaps Feldmans

Stipendijas "Ceļamaize" ieguvējs 2020./2021. akad. gadā

Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta 2006. gadā, lai sniegtu motivējošu atbalstu Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes kā mācībās, tā ārpusskolas aktivitātēs. Mecenāte, Amerikas latviete, "Friends of the University of Latvia" valdes locekle Dr. med. Vaira Inta Pelēķis-Kristofere gadu no gada sniedz ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicina inteliģentākas sabiedrības veidošanos.


Kristaps Feldmans studē LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes bakalaura studiju programmas "Matemātika" 1. kursā. Kristaps nāk no Ventspils. Brīvajā laikā viņš seko līdzi politikai, lasa filozofiskus darbus, sporto un spēlē galda spēles, bet visvairāk Kristapam patīk pavadīt laiku sarunās un kopā ar draudzeni. Visaugstāk viņš novērtē godīgumu.

Iepazīsti Kristapu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Manuprāt, mans lielākais talants ir spēja ieraudzīt problēmas no vairākiem un nereti arī neparastiem skatpunktiem. Mani nozīmīgākie sasniegumi ir pirmās vietas Latvijas Atklātajās matemātikas olimpiādēs, 1. vieta Nacionālajā debašu turnīrā un tas, ka reizēm esmu apmierināts ar sevi.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Pagaidām mani visvairāk interesē kriptogrāfija un algoritmu un procesu optimizēšana, bet es nešaubos, ka studiju laikā man atklāsies vēl citas nozares. Jo sarežģītāks jautājums, jo aizraujošāk!

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendija man nozīmē manu sasniegumu atzīšanu, ticību manos spēkos un atbildības sajūtu. Pateicoties tai, es varu sevi pilnībā veltīt mērķu sasniegšanai, neuztraucoties par finansiāliem šķēršļiem.

  • Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Sākumā - mācīties, pētīt un domāt. Un pēc tam, cik iespējams, visu iemācīt citiem.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Pieteikšanās procesā nākas sevi pilnībā atklāt visiem, tādēļ arī atklājies pats sev. Tā ir nenovērtējama iespēja iepazīt pašam sevi un nostiprināt pārliecību par savām vērtībām un mērķiem.

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Oskara Vailda “Doriana Greja ģīmetne”, Aleksandra Dimā “Grāfs Monte-Kristo”.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Treneris Kārters (Coach Carter).

  • Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Esi modrs!