Paula Silava

Stipendijas "Ceļamaize" ieguvēja 2020./2021. akad. gadā

Stipendiju programma “Ceļamaize” radīta 2006. gadā, lai sniegtu motivējošu atbalstu Latvijas Universitātes (LU) pamatstudiju 1. kursa studentiem, kuriem, absolvējot vidusskolu, ir augstas sekmes gan mācībās, gan sasniegumi ārpusskolas aktivitātēs. Mecenāte, Amerikas latviete Dr. med. Aina Galēja-Dravniece (1925-2013) veltīja LU testamentāro novēlējumu, tā sniedzot ieguldījumu talantīgāko Latvijas jauniešu izaugsmē un veicinot inteliģentākas sabiedrības veidošanos.


Paula Silava studē LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas zinātnes programmas 1. kursā. Paula vidējo izglītību ieguva Madonas Valsts ģimnāzijā, kur darbojās arī Skolēnu padomē. Ikdienā dara visu – dzied, dejo, spēlē orķestrī, veic brīvprātīgo darbu, sporto, ceļo, las un, kad sanāk, arī atpūšas. Paula ir aktīva un gatava izaicinājumiem – arī šķietami neiespējamiem un pilnīgi trakiem.

Iepazīsti Paulu!

  • Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mans talants, aicinājums un liels atbalsts dzīvē ir mūzika. Esmu piedalījusies un sasniegusi labus rezultātus konkursos Latvijas un starptautiskā mērogā gan kā solo izpildītājs, gan Madonas pūtēju orķestra sastāvā.

  • Kādas ir tavas pētnieciskās intereses?

Mani vienmēr ir interesējusi un aizrāvusi kultūra un visi ar to saistītie procesi. Apbrīnojami, cik daudz dažādos veidos cilvēki var savā starpā komunicēt – vārdiski, ar zīmēm un simboliem, caur mūziku, mākslu, teātri un daudz citos veidos. Tieši tāpēc izvēlējos studēt LU Sociālo zinātņu fakultātē, Komunikācijas zinātnē.

  • Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Man stipendijas iegūšana ir kā motivācija un dzinējspēks enerģiski darboties un sasniegt savus mērķus. Tā man palīdzēs ne vien kļūt veiksmīgākai studijās, bet arī turpināt būt sabiedriski un sociāli aktīvai ārpus tām.

  • Kāds ir tavs dzīves misija, sūtība?

Savā dzīvē galvenokārt vēlos vairot pozitīvo, palīdzēt cilvēkiem un dalīties ar visu labo, skaisto un aizraujošo.

  • Kāpēc tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Es iesaku arī citiem studentiem pieteikties stipendijām, jo jebkura palīdzība un atbalsts ir nenovērtējams ieguldījums jūsu pašu personības un karjeras izaugsmē. Nebaidieties un noticiet sev, jo labas lietas notiek!

  • Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Tā kā ikdienā vienmēr ļoti steidzamies un esam aizņemti, tad citiem stipendiātiem es ieteiktu izlasīt šī gada Daces Rukšānes grāmatu “Krieva āda” – grāmata ir plāna un viegli lasāma, taču sniegs gan ieskatu 50. – 60. gadu Padomju Latvijas vēsturē, gan neizpaliks arī spēcīgu emociju un jūtu karuseļi.

  • Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Visiem stipendiātiem, kuriem tas vēl nav izdevies, es ieteiktu noskatīties Rolanda Kalniņa filmu “Četri balti krekli” (“Elpojiet dziļi...”) (1967). Es no tās daudz ko varēju mācīties.

  • Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Mans dzīves moto – Nekad, nekad, nekad nepadodies!