Liene Sandalāne

Vilimantikas Latviešu ev. lut. draudzes stipendijas ieguvēja 2020./2021. akad. gadā. 

Iepazīsti Lieni!

1. Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es lepojos, ka valstī izsludinātā ārkārtas stāvokļa laikā, man tomēr izdevās veikt padziļinātu un labi novērtētu pētījumu sava bakalaura darba ietvaros par katoļu garīdznieku apostāzi padomju okupācijas gados. Tas bija izaicinājums, kurš ienesa daudz pārmaiņu un izaicinājumu, bet padoties nebija opcija.   

Domāju arī, ka esmu rīkojusies drosmīgi izvēloties studijas LU Teoloģijas fakultāte, laikā, kad drīzāk varēju turpināt attīstīt savas prasmes uzņēmējdarbības jomā, kurā esmu specializējusies. Sekot savai sirdsbalsij, būt drosmīgam, mainīt specializāciju, apvienot studijas ar darbu un atrast laiku ārpusstudiju interesēm un tuviniekiem - domāju, ka tas jau ir sasniegums.

2.Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Tā noteikti ir reliģijpētniecība - konkrēti, PSRS politiskās nostādnes un prakse attiecībā uz reliģiju Latvijas otrās okupācijas laikā, t.sk. garīdznieku apostāzes gadījumi Latvijas PSR laikā no 1953. līdz 1964.gadam.

3.Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Es domāju, ka mazajiem mērķiem ir būtiskāka nozīme mūsu esamības kontekstā. Tieši mazie mērķi palīdz saņemties un pārvarēt izaicinājumus, ar kuriem ikdienā saskaramies. Virsmērķis droši vien būtu dzīvot piepildītu dzīvi.

4.Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Mēs apzināmies, ka studēt un atļauties kaut nelielu finansiālu brīvību, lai studiju norisi neveidotu tikai formāli, akadēmiski procesi, ir īsts izaicinājums. Mums visiem ir svarīga socializācija, atzinība un mazie prieka, kā arī novērtējuma mirkļi. Ja students apzinās, ka savu studiju darbu veic apzinīgi, ar interesi un rezultāti ir ļoti labi, tad noteikti ir jāmēģina. Jāpiesakās. Gan ieguvums, gan atteikums mūs padara konkurētspējīgākus. Ja neizdodas vienreiz, tas nenozīmē, ka neizdosies nākamajā. Un es to varu apstiprināt.

5.Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu vienkārši lasīt grāmatas. Tagad, kad esam ierauti digitālajā virpulī, kad visu skatāmies un klausāmies virtuālā vidē, es ieteiktu paņemt rokās jebkura žanra grāmatu papīra formātā, uztaisīt sev tēju un veltīt laiku tai brīnumainajai pasaulei, kas paveras iekš grāmatas vākiem.  

6.Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ja ir interese par mākslu un sarežģīto attiecību dabu, ļoti ieteiktu noskatīties mākslas filmu “Labākais piedāvājums” (The Best Offer). Baudījums dvēselei.

7.Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Gan jau mūsu dzīves un situācijas mainīsies ne vienu vien reizi vēl, tāpat būs ar saukļiem, ko izvēlamies.

Galvenais turēties pie savām vērtībām un būt labam gan pret sevi pašu, gan apkārtējiem cilvēkiem un vidi.