Edvards Reinis Mežulis

Edvards Reinis Mežulis ir LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 2. kursa bakalaura studiju students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Andreja Jurgena piemiņas stipendiju.

Iepazīsti Edvardu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Edvards, esmu 21 gadu vecs un mācos pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē, studiju programmā - Sports, tehnoloģijas un sabiedrības veselība.

Sevi gribētos raksturot kā draudzīgu, sportisku, atkātu un jautru personu, ar kuru viegli var izveidot dialogu. Esmu pārstāvējis u14, u16, u18 un u19 jaunatnes izlases basketbolā, turklāt ar u18 izlasi izdevās izcīnīt sudraba godalgas Eiropas čepionātā, kā arī esmu aizvadījis 2 spēles Nacionālās izlases sastāvā.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Šis jau ir otrais gads, kad iegūstu stipendiju un esmu par to pateicīgs, jo tas vienozīmīgi ir liels atbalsts un motivātors man kā studentam iegūt bakalaura grādu un pilnveidot sevi ,iegūstot jaunas zināšanas un prasmes.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Cilvēks ir fiziska, garīga un dzīva būtne. Mans mērķis/ misija/ sūtība ir būt fiziski spēcīgam un garīgi izglītotam, lai varētu dzīvot pinvērtīgu dzīvi.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Ja man būtu jāiesaka kādu grāmatu, es noteikti ieteiktu izlasīt “Training Camp”, kuru ir sarakstījis Džons Gordons. Šī grāmata attaino dzīves skarbo realitāti un to cik svarīgi ir izvirzīt mērķi, jo savādāk nekam nav jēgas.

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Savukārt, ja man būtu jāiesaka kādu filmu, es ieteiktu noskatīties “Karību jūras pirātus”, jo tā vienkārši ir laba filma. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Sauklis – JA GRIB, TAD VAR!