Zanda Rozmane ir LU Medicīnas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā saņem Biosan pētniecības stipendiju epidemioloģijā.

Iepazīsti Zandu! 

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Studēju 2.kursā LU Medicīnas fakultātes “Epidemioloģija un medicīniskā statistika” maģistra programmā. Mērķis-kļūt par  augsti kvalificētu specialistu epidemioloģijā un medicīnas statistikā , lai varētu turpināt darbu epidemioloģijas jomā.      

Lielākais talants-spēja risināt problemātiskus jautājums, lai tie nepārvērstos par problēmu.  Apsvērt savas prioritātes, atrast laiku jaunai pieredzei, nepārtraukti attīstīties, pilnveidot sevi.                                                                                

Sasniegumi- bakalaura grāds ķīmijā un maģistra grāds ķīmijā. Studējot  LU Medicīnas fakultātes “Epidemioloģija un medicīniskā statistika” maģistra programmā iegūtā LU "Biosan" Pētniecības stipendija epidemioloģijā”, ko administrē LU fonds.                                                                                  

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Lai  2021./2022.akadēmiskā gadā  veiksmīgi turpinātu studijas 2.kursā LU Medicīnas fakultātes “Epidemioloģija un medicīniskā statistika” maģistra programmā, kā arī veiktu kvalitatīvu un statistiski ticamu pētījumu maģistra darba ietvaros. Mana maģistra darba tēma ‘’Kolorektālā vēža, simptomu , riska faktoru un skrīninga zināšanu novērtēšana Latvijā: uz aptauju balstīts pētījums”. Pētījuma mērķis - samazināt  saslimstību ar kolorektālo  vēzi Latvijā. Pētījums paredz lielas izlases aptaujāšanu, sarežģītu datu analīzi.  

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Palīdzēt cilvēkiem. Būt par cilvēku ar augstu atbildības sajūtu un precizitāti.  

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Ieteiktu izlasīt grāmatu -Arčibalds Kronins “Citadele”. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Ieteiktu noskatīties filmu “Forests Gamps”-par to, ka dzīvē nekad nevajag apstāties… 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai? 

Lai kļūtu par  augsti kvalificētiem specialistiem epidemioloģijā un medicīnas statistikā. Epidemioloģija ir viena no nepieciešamākām specialitātēm nākotnē, kas ļautu veikt lielu datu bāzu analīzes. Kopā ar sabiedrības veselības speciālistiem un valdību risinātu sabiedrības ar medicīnu saistītas problēmas. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Nekavēties vakardienā, bet dzīvot rītdienai!