Dmitrijs Voronovs

Dmitrijs Voronovs ir LU Datorikas fakultātes 4. kursa bakalaura studiju students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Galenieku ģimenes stipendiju.

Iepazīsti Dmitriju!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mērķtiecība un īpaša pieeja dzīvei - es zinu savus īstermiņa un ilgtermiņa mērķus, kā tos sasniegt un kā uzstādīt jaunus. Es ātri mācos un viegli pielāgojos apstākļiem. Izbaudu komanikāciju, publisko runu, uzstāšanās un kopumā katru dzīves mirkli!

Uz doto brīdi man efektīvi izdodas apvienot stūdijas Latvijas Universitātē, darbu e-komercijas vidē, zinātniski pētniecisko aktivitāti Bakalaura darba ietvaros, kā arī sabiedriskās aktivitātes un savus vaļaspriekus.

Aktīvi interesējos par blokķēžu bāzētiem risinājumiem, informācijas tehnoloģijas projektu arhitektūrām, kognitīvo slimību diagnostikas digitālo rīku implementācijas iespējam un automatizāciju.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendija ir apliecinājums, ka es kustos pareizajā virzienā. Tā ir vēl viens sasniegtais mērķis, kā arī liela motivācija turpināt padziļināti strādāt pie Bakalaura darba projekta un saglabāt akadēmisko izcilību!

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Es uzskatu sevi par dzīvespriecīgu un laimīgu cilvēku, tāpēc es gribu, lai apkārtēji justos tikpat labi un brīvi! Savukārt, es uzskatu par savu misiju ne tikai dalīties ar pozitīvām emocijām ar cilvēkiem, bet arī palīdzēt atvieglot cilvēku dzīvi caur procesu digitalizāciju un automatizāciju.

Vēl vidusskolā, uzrakstot savu pirmo nopietno programmu, es sapratu, ka vairākas lietas var strukturēt, klasificēt un automatizēt. Ja tajā brīdī es mēģināju attīstīt tikai savu dzīvi, tad nākotnē es plānoju piedalīties globālu problēmu risināšanā, izplatot digitālus rīkus un programmas!

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Psiholoģiskās un publiskās runas prasmju attīstīšanās grāmatas:

  • “The 7 Habits of Highly Effective People” - Stephen Covey

  • “Body Language” - Allan Pease

  • “The Art of Public Speaking” - Dale Carnegie

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

“Jumanji” (1995). Tik burvīgā filma, kā noskatījos to 7 reizes.

Mūsu dzīve arī ir spēle - ar katru jaunu soli iepazīsti pasauli vēl labāk, analizē jau paveikto un domā par turpmāko “spēles” stratēģiju, kā arī dažreiz saskaries ar maģiju un veiksmi!

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

No praktiskā viedokļa, šī ir laba iespēja ne tikai pārbaudīt savas prasmes, sasniegt vēl vienu mērķi un dabūt motivāciju nākamām dzīves posmām, bet arī atjaunot savu CV, iepazīties ar Latvijas Universitātes mecenātu dzīves stāstiem un apkopot jaunās zināšanās burvīgā esejā.

Kāds ir tavs dzīves sauklis?

“Think Big” / Domā plaši!