Fēlikss Rūmnieks

Fēlikss Rūmnieks ir LU Bioloģijas fakultātes studnets, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Jāņa Kļavina piemiņas stipendiju.

Iepazīsti Fēliksu!

Kas ir Tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Par lielāko talantu sev uzskatu neatlaidību, un nepadošanos saskaroties ar šķēršļiem. Darbojoties jebkurā sfērā, tai skaitā noteikti arī pētniecībā, ir svarīgi nenolaist rokas tikko paliek grūti. Nozīmīgākie sasniegumi profesionālajā jomā, uzskatu, ka ir dalība kā līdzautoram divos zinātniskajos rakstos - vienā, kas publicēts žurnālā "International Journal of Molecular Sciences" un vienā, kas pagaidām pieejams brīvpiekļuvē pirmsdrukas (Preprint) formātā.

Kādas ir Tavas pētnieciskās intereses?

Vēža slimības fundamentāla izpēte un terapiju izstrāde. Uzskatu, ka efektīvas nākotnes terapijas izstrādei ir nepieciešama jaunu pieeju attīstīšana, tādēļ ir jāturpina padziļināta vēža citoloģisko un molekulāro īpatnību izpēte, lai atklātu šīs jaunās pieejas.

Kāds ir Tavs dzīves virsmērķis?

Jaunas, humānas vēža terapijas attīstīšana, kas ne tikai spēs izārstēt šo slimību, bet arī nesagādās pacientam mokošas blaknes, kādas rada liela daļa mūsdienu preparātu.

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai?

Tāpēc, ka tā ir lieliska iespēja gūt atbalstu topošajiem pētniekiem jau studiju laikā, un grēks ir kaut ko tādu laist garām un nepamēģināt.

Kādu grāmatu (-as) Tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Edgara Imanata Siliņa "Lielo patiesību meklējumi"

Kādu kinofilmu (-as) Tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

David Attenborough: A Life On Our Planet (2020)

Kāds ir Tavs dzīves sauklis?

Uzstādi mērķi un sasniedz to!