Tatjana Kiseļova

Tatjana Kiseļova ir LU Bioloģijas fakultātes studente, kura 2021./2022. akad. gadā iegūst Kristapa Morberga stipendiju.

Iepazīsti Tatjanu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani lielākie talanti ir bezgalīga zinātkāre, aizrautība un neatlaidība. Ja es gribu kaut ko paveikt vai uzzināt, es cītīgi strādāšu un neapstāšos, kamēr mans mērķis nebūs sasniegts. Es nekad nesalīdzinu sevi un savus panākumus ar citiem cilvēkiem – katram ir savs ceļš, savi plāni un savs attīstības temps. Par savu lielāku sasniegumu uzskatu spēju veiksmīgi apvienot studijas, darbu, zinātnisko darbību un hobijus. Pagājušajā gadā es uzsāku darbu zinātniskajā institūtā “BIOR” un esmu piedalījusies viena projekta izstrādē, kā arī kļuvu par līdzautori konferences rakstam.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man ir liels gods un atbalsts. Tā ļauj man nesatraukties par ikdienas tēriņiem, un veltīt vairāk laika sevis pilnveidošanai un brīvprātīgam darbam. Tomēr uzskatu stipendiju arī par lielu atbildību – es jūtu, ka man ir jāturpina attīstīties, lai sasniegtu jaunas virsotnes!

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Kļūst par pieredzējušo zinātnieci, un ar savām publikācijām un atklājumiem padarīt pasauli nedaudz labāko. Es vēlos izzināt pasauli un pilnveidot sevi pēc iespējas vairāk. Mans vielielākais sapnis ir iegūt apziņu, ka visi mani spēki un talanti tiek pielietoti cilvēces labai.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Margaret Atwood “The Handmaid’s Tale”

M. Bulgakovs “Meistars un Margarita”

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

“The Platform”

“Eternal Sunshine of the Spotless Mind”

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

All we have to decide is what to do with the time that is given us.

-          J.R.R. Tolkien, “Lord of the Rings”