Valdemārs Felcis

Valdemārs Felcis ir LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem Kristapa Morberga stipendiju.

Iepazīsti Valdemāru!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mans lielākais talants ir strauji mācīties no savām kļūdām. Tas ir ātrs veids kā mācīties un pie tam efektīvs. Mani sasniegumi ir daudzie izcili nokārtotie kursi un personīgi nozīmīgi ir patības pilnveidošanās mirkļi: saprotot to kāds es esmu un gribētu būt, kas man ir svarīgs. Pēdējās grūtās pieredzes atkal izraisīja šādas pārmaiņas. Kā arī, man nozīmīgi sasniegumi ir matemātikas mācīšana citiem un degsmes par to ierosināšana, kas, manuprāt, trūkst sabiedrībā.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

No vienas puses, tas ir apliecinājums sev, ka ar savām rīcībām un uzvedību vēl joprojām, pēc ceļamaizes stipendijas saņemšanas, esmu cienīgs to saņemt. No otras puses - varēšu veltīt vēl vairāk laika attīstībai, tas ir, LU ar savu pētniecību un LU fondam ar savu sabiedrisko darbību. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Ilgi domāju, ka mana misija ir izgudrot ko revolucionāru, tomēr es tagad saprotu, ka mana misija drīzāk ir piedalīties kādā komandā, kura varētu ko tādu izdomāt. Tas ir tikai galamērķis, bet kā zināms, dzīve ir viens liels ceļš un ceļš ir tas būtiskākais. Šī ceļa misija būtu satikt brīnišķīgus cilvēkus, pavadīt ar viņiem laiku, mācīt citus, lai viņi ātrāk varētu tikt uz priekšu, izveidot ģimeni, īsi sakot, piedzīvot kopā ar citiem to, kā būt pilnvērtīgam cilvēkam.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

"Surely You're Joking, Mr. Feynman!": Adventures of a Curious Character

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Ja mazās lietas ir svarīgas un gribas mazliet romantikas savā ikdienā, tad "Amélie". Ja gribas pasmieties un justies aizkustinātam, pat līdz skumjām, tad "One Flew Over the Cuckoo's Nest". Runājot par seriāliemvisiem gan ieteiktu noskatīties "JoJo's Bizarre Adventure", sākot no pirmās sezonas. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

"Everything is theoretically impossible, until it is done." - Robert A. Heinlein