Dita Urpena ir LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 1. kursa bakalauru studiju studente, kura 2021./2022. akad. gadā iegūst M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju.

Iepazīsti Ditu!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Dita Urpena. Esmu 1.kursa studente Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakuktātē. Esmu pabeigusi Ķekavas vidusskolu. 13 gadus nodarbojos ar mākslas vingrošanu-2019.gadā ar savu komandu kļuvām par Rīgas čempionēm grupu vingrojumā mākslas vingrošanā. Kā arī esmu pabeigusi Ķekavas novada sporta skolu, kur ieguvu kvalifikāciju- trenera palīgs. 3 gadus mācījos arī Ķekavas muzikās skolā (flautas spēli), taču izvēlējos par labu sporta skolai. Esmu dejojusi arī HipHop deju studijā, ,,GMD Ķekava”, kur esmu ieguvusi godalgotas vietas solo improvizācijas sacensībās. Esmu piedalījusies arī starpnovadu olimpiādēs- latviešu valodā un literatūrā, ģeogrāfijā un bioloģijā.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Esmu ļoti pārsteigta, ka man izdevās iegūt šo stipendiju. Konkurence bija liela, taču ļoti novērtēju, ka tieši man tika dota šī iespēja. Šī stipendija dod man iespēju nedaudz pietuvoties maniem mazajiem mērķīšiem, kurus šobrīd vēl nevēlos atklāt. Šis finasiālais atbalsts man ir ļoti nozīmīgs.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Mana dzīves misija ir iegūt zināšanas un nodot tās tālāk. Vēlos atgriezties savā iepriekšējā skola, bet jau kā skolotāja. Mana misija ir būt labam cilvēkam, kuram citi nebaidās jautāt pēc padoma.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Es ieteiktu izlasīt Veronikas Rotas grāmatu ,,Citādie”. Pēc šīs grāmatas ir arī veidota filma. 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Ieteiktu noskatīties kādu latviešu klasikas filmu, piemēram ,,Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kā arī amerikāņu supervaroņiem filmu ,,Kapteinis Amerika: Pirmais atriebējs”.

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Dari to, kas tevi dara laimīgu!