Raivo Bunde ir LU Juridiskās fakultātes 1. kursa bakalauru studiju students, kas 2021./2022. akad. gadā saņem M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendiju.

Iepazīsti Raivo!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Mani sauc Raivo, visus savus atoņpadsmit ar pus gadus esmu pavadījis un dzīvojis Aizkrauklē. Ar vieglatlētiku nodarbojos jau vairāk kā desmit gadus, es esmu startējis un ieguvis godalgotas vietas ne tikai Latvijas, bet arī Baltijas mēroga sacensībās

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man nozīmē to, ka vecāku materiālais slogs kļūs daudz mazāks attiecībā pret mani, kā arī stipendijas iegūšana spēs daļēji segt studentu dzīves izmaksas.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Par savu dzīves misiju es nosauktu vēlmi cilvēkiem palīdzēt atrisināt viņu apgrūtinājumus un padarīt Latviju, vai varbūt pat visu pasauli,  par daudz labāku vietu.

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Manuprāt, viena no labākajām grāmatām, ko esmu lasījis un kas noderēs ne tikai stipendiātiem, bet arī visiem cilvēkiem, kas vēlas attīstību un izaugsmi ir Kerolas Dvekas grāmata “ Panākumu psiholoģija.”

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Es uzskatu, ka ar filmām ir tā- jāskatās tas, kas pašam ir tuvs pie sirds, vai tieši otradāk, lai kaut ko jaunu uzzinātu. Noteikti var skatīties filmas, kas ir par vēsturi un iekļauj tajā svarīgus faktus.

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Nekad nav bijis īsti tāds konkrēts sauklis, bet labs moto vienmēr ir bijs:” vienmēr beigās viss būs labi” un ar tādu domu es arī dzīvoju.