Dace Daukšte ir LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 1. kursa bakalauru studiju studente, kura 2021./2022. kaad. gadā iegūst stipendiju "Ceļamaize Latgale".

Iepazīsti Daci!

Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Dace Daukšte. Latgale ir mana dzimtā puse. Tur es esmu uzaugusi, guvusi pirmās zināšanas un izzinājusi savas intereses. Man ļoti interesē radošās sfēras. Mana sirdslieta ir mūzika. Savā brīvajā laikā labprāt spēlēju ērģeles, klavieres un ukuleli. Ērģeles ir instruments, kas uzlādē mani ar enerģiju, tāpēc, kad ir iespēja, es spēlēju Svētās Mises Aglonas bazilikā. Skolas laikā aktīvi iesaistījos radošo darbu un daiļlasītāju konkursos. Daudzi mani radošie darbi ir iekļauti dažādās grāmatās. Šogad esmu uzsākusi mācības Latvijas Universitātes Pedagoģijas, Psiholoģijas un Mākslas fakultātē. Savu dzīvi vēlos saistīt ar bērniem un viņu izglītošanu, tāpēc apgūstu sākumizglītības skolotāja profesiju. Domāju, ka dzīves lielākā vērtība ir cilvēki, kas man ir apkārt. Ja kādam ir nepieciešams atbalsts, es to daru ar prieku un katru cenšos sasildīt ar savu labestību. Es vēlos, lai man apkārt ir gudri un laimīgi cilvēki.

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana priekš manis ir liels gods. Tā man ļaus kļūt finansiāli neatkarīgākai, lai varētu sasniegt savas ieceres un nodrošināt savu dzīvošanu.

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Dzīvot katru dienu ar smaidu sejā un sauli sirdī. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Juta Rihtere "Tur aiz stacijas ir jūra" un Antuāns de Sent-Ekziperī "Mazais princis".

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Justin Baldoni "Five feet apart", "Clouds".

Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Mana nākotne ir atkarīga no manis.