Jānis Počs

Jānis Počs ir LU Juridiskās fakultātes students, kurš 2021./2022. akad. gadā saņem ZAB Skrastiņš & Dzenis stipendiju.

Iepazīsti Jāni!

Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Ir grūti nodefinēt vienu konkrētu talantu, ko es varētu atzīt par vislielāko. Vienmēr esmu centies savas zināšanas un prasmes attīstīt vispusīgi nevis koncentrēties uz vienu nodarbi, jo uzskatu, ka tas ļauj paplašināt savu redzes loku un saprast, kas tomēr ir pats svarīgākais. Kā arī uzskatu, ka pārāk koncentrējoties uz vienu mērķi vai lietu, mēs varam palaist garām nozīmīgas iespējas dzīvē. 

Manuprāt, man nav viena tāda sasnieguma, ko es varētu likt priekšā pārējiem, bet noteikti es esmu lepns par izcili aizstāvēto bakalaura darbu, ko es varētu uzskatīt par nozīmīgu sasniegumu savā dzīvē vai dalību Prof. Dišlera konstitucionālo tiesību izspēlē, sasniedzot pusfinālu. 

Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Man stipendija ir ļoti būtiska, jo tā ļauj būt drošam par finansiālo stabilitāti, kas dod iespēju pilnvērtīgāk pievērsties studijām. Tomēr bez finansiālā aspekta ir iekšējais gandarījums, jo ir apziņa, ka ieguldītais laiks studijās un ārpusstudiju aktivitātēs tiek novērtētas no malas. Tādējādi ļaujot secināt, ka virzos pareizajā virzienā. 

Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Nebūt vienaldzīgam un palīdzēt cilvēkiem, ja viņiem tas ir nepieciešams. 

Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Robins Šarma “Mūks, kurš pārdeva savu Ferrari” 

Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?  

Hidden Figures 

Kāpēc Tu ieteiktu citiem studentiem pieteikties stipendijai? 

Manuprāt, ikvienam studentam materiālas atbalsts ir svarīgs un stipendijas iegūšana dod stabilitāti, pārliecību par nākotni un vēlmi darīt vairāk. 

Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Do what is right, not what is easy nor what is popular. 

/Roy T. Bennett/