Everita Muceniece

Everita Muceniece ir 2022./2023. akad. gada "Delfi" stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Everitu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Es esmu LU SZF Komunikācicjas zinātes 2. kursa studente. Šobrīd studēju “Mediju studiju” apakšmodelī. Izvēlējos šo moduli, jo vēlos nākotnē kļūt par profesionālu žurnālistu televīzijā vai radio. Lielāko savu dzīves daļu esmu pavadījusi Jaunpils pagasta ciemā Jurģi. Mācījos Jaunpils vidusskolā, kuras skolotājiem esmu ļoti pateicīga par sniegto zināšanu pamatu, kas man šobrīd ir ļoti noderīgs studiju laikā. Tā pat arī skola man iemācīja nebaidīties un mēģināt iesaistīties visā, ko dzīve piedāvā. Tāpēc, arī izvēlējos komunikācijas zinātni, jo jau skolas laikā piedalījos gan pasākumu organizēšanā un vadīšanā, gan projektos, gan pašpārvaldē, gan latviešu valodas olimpiādēs kā arī dažādos pulciņos. Daudzās aktivitātes skolā iemācīja man piedalīdies un būt klātesošai svarīgākajos notikumos, būt informētai, kā arī informēt citus par to, kas notiek, un būt tam cilvēkam, kas uzņemas līdera lomu. Šis viss man noder arī šobrīd studējot koumnikāciju un ticu, ka noderēs arī turpmāk.

Es uzskatu, ka mans talants un vienlaikus hobijs ir dejošana. Tas ir process, kas man ļauj atbrīvoties no negatīvajām emocijām, kas ir uzkrājušās nedēļas garumā un atsvaidzina mani, lai sākot jaunu nedēļu, ar mierīgu prātu varu “lēkt” atkal darbos. Par savu lielāko sasniegumu es noteikti uztveru spēju sniegt prieku citiem. Tas ir milzīgs gandarījums, ka mana  centība, ieguldījums un laiks kaut kā veikšanai, tiek novērtēts arī apkārtējo cilvēku acīm. Atzinīgi vārdi, motivē darīt un iet uz priekšu.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana ir kā apliecinājums, ka esmu izvēlējusies pareizo ceļu savas karejeras veidošanas ceļā. Tā ir kā atzinība tam, ka viss smagais darbs, centība un sevis ieguldīšana uz visiem 100% studiju procesā ir bijusi tā vērta.

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Darīt visu netikai priekš sevis, bet tā, lai labums un prieks no tā ir arī citiem.

4.Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Patrika Zīskinda “Parfīms”, kas māca ka neviens tevi nezina labāk par sevi pašu, kā arī Albēra Kamī “Svešinieks”, kas sniedz dažādas atziņas par dzīves jēgu.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

R. J. Cutler “If I stay” un Jennifer Kaytin Robinson “Somone great”

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

 “Sometimes things don’t break, they shatter, but when you let the light in, shattered glass will glitter.” –  Gina Rodriguez as Jenny Young - Someone Great (2019)