Agnese Brokāne

Agnese Brokāne ir 2022./2023, akad. gada J. Kļaviņa piemiņas stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Agnesi!

1.     Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Neuzskatu, ka man piemīt kādas īpašas dotības vai talants, kas man dotu priekšrocību pār citiem, kā jau ikviens cilvēks esmu ar saviem plusiem un mīnusiem. Domāju, ka manu sasniegumu pamatā ir spēja izvirzīt savām zināšanām un prasmēm atbilstošu mērķi un neatlaidīgi tiekties uz to, kā arī varbūt spēt kādreiz pasmieties pašai par sevi.

Jūtos gandarīta, ka spēju sasniegt augstus akadēmiskos rezultātus – absolvēt bakalaura studijas ar izcilību un izstrādāt augsti kvalitatīvu bakalaura darbu, piedalīties publikācijas rakstīšanā un eksperimentālās daļas izpildē, kas izstrādāta Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centrā Prof. A. Linē vadībā un iesniegta zinātniskajā žurnālā Frontiers in Molecular Biosciences, kā arī vadīt nodarbības par molekulārās bioloģijas metodi, ar kuru ikdienā strādāju, citu kursu studentiem.

Par savu nozīmīgāko sasniegumu uzskatu spēju pieņemt sevi tādu, kāda esmu, iemācīties tikt galā ar ikdienas stresu un emocijām un ieguldīt sevi mērķim, kuram es ticu.

2.     Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man ir apliecinājums, ka mans smagais darbs un centība ir atmaksājusies. Jūtos pagodināta, ka ir cilvēki, kas vēlas ieguldīt manā nākotnē un izjūtu iedvesmu turpināt darbu ar izcilību.

3.     Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Esmu apņēmusies izmantot katru iespēju, kas man ir dota un dalīties ar savām iegūtajām zināšanām un prasmēm ar citiem. Vēlos saistīt savu nākotni ar vēža imunoloģijas jomā un ceru, ka mans neatlaidīgais darbs un zinātkāre palīdzēs rast risinājumus cīņā ar šo nežēlīgo slimību grupu.

4.     Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

1.      Friedrich Nietzsche ‘’Beyond Good and Evil’’

2.      Dante Alighieri ‘’Divine Comedy’’

3.      Jaroslavs Hašeks ‘’Krietnais kareivis Šveiks’’

5.     Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Monty Python and the Holy Grail

6.     Kāds ir tavs dzīves sauklis?

‘’Do not go gentle into that good night.

Rage, rage against the dying of the light.’’ – Dylan Thomas