Elizabete Bergmane

Elizabete Bergmane ir 2022./2023. akad. gada Jelgavas novada stipendijas saņēmēja!

Iepazīsti Elizabeti!

  1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? Mani sauc Elizabete Bergmane, šobrīd es mācos Rīgas Stradiņa universitātē medicīnas fakultātē, jo esmu jau kopš agras bērnības sapņojusi kļūt par ķirurgu. Pamatskolu un vidusskolu pabeidzu ar izcilām sekmēm un dažiem panākumiem akadēmiskajā un sabiedriskajā dzīvē. Esmu piedalījusies vairākās olimpiādēs visdažādākajos priekšmetos. 11. klasē saņēmu 2.pakāpi Valsts ZPD konferencē dabaszinātņu sekcijā. Allaž esmu bijusi sportiska. Pamatskolā nodarbojos ar teikvando, kā arī piedalījos basketbola, futbola, tautasbumbas, volejbola un pingponga sacensībās, bet vidusskolā nodarbojos ar kapoieru un volejbolu. Visu manu mūžu esmu bijusi ļoti muzikāla, ko esmu mantojusi no manas ģimenes. Jau kopš bērnudārza laikiem esmu dziedājusi ansambļos, ar 5. klasi sāku dziedāt korī "Asni" un vidusskolā korī "Skali". Vienmēr esmu sapņojusi dziedāt Dziesmu svētkos, tāpēc noteikti neplānoju apturēt manas dziedāšanas gaitas. Spēlēju arī ģitāru. Kopš 2. klases piedalos Svētes jauniešu teātrī. 
  2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? Šī stipendija sniegtu atbalstu man un manai ģimenei manā studiju laikā, jo ir noteiktas izmaksas, kuras izriet no dzīvošanas pašam.
  3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? Mana dzīves sūtība ir būt labam cilvēkam un palīdzēt tiem, kuriem ir nepieciešams citu cilvēku atbalsts. Kā jau minēju iepriekš, es jau vairākus gadus vēlos kļūt par ķirurgu, jo cilvēka fizioloģija un uzbūve ir vienkārši fascinējoša man, ko es varētu tuvu pētīt, palīdzot pacientiem.
  4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? Es jebkuram ieteiktu izlasīt grāmatu "Under the whispering door". Tajā ir ārkārtīgi daudz dzīves mācību, un tā liek aizdomāties par patiesajām dzīves vērtībām, kā arī citiem eksistenciāliem jautājumiem pavisam neparastā veidā. Turklāt grāmatā tiek izmantots ļoti patīkams humors.
  5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? Es citiem stipendiātiem ieteiktu noskatīties filmu "Whiplash". Es kā muzikāls cilvēks ļoti izbaudīju šo filmu, jo tajā bija ļoti spilgti atspoguļots mūziķa gars un kaisle pret mūziku, kas bija ļoti iedvesmojoši, savā ziņā arī dodot man motivāciju turpināt tiekties pēc saviem mērķiem medicīnā.
  6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? Mans dzīves sauklis ir "mācies no savām un citu kļūdām"