Leons Podbrezskis

Leons Podbrezskis ir 2022./2023. akad. gada Konstantīna Čakstes piemiņas stipendijas ieguvējs!

Iepazīsti Leonu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Mani sauc Leons Podbrezskis. Esmu Juridiskās fakultātes 1.kursa students. Talants cilvēkam parasti izpaužas noteiktā vaļaspriekā, un man tā ir rakstīšana (no dzejoļiem līdz lugām), bet mani nozīmīgākie sasniegumi ir mācību rezultāti - gan iegūtas vietas pilsētas olimpiādēs tādos priekšmetos kā vēsture (10., 12.klasē), ekonomika (11., 12. klasē), bioloģija (9.klasē), fizika (9. klasē), ģeogrāfija (9. klasē), gan CE rezultāti. Brīvajā laikā iespēju robežās piedalos dažādos konkursos un pasākumos; pēdējais no tiem ir Aizsardzības ministrijas rīkotais konkurss „Mans sveiciens Zemessardzei“, veltīts Zemessardzes 30.gadadienai, kurā ieguva veicināšanas balvu par savu dzejoli.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man ir izaugsme un iespēja veltīt vairāk laika mācībām, kā arī iespēja iegādāties grāmatas savai bibliotēkai.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana misija ir palīdzēt cilvēkiem pēc paša ierosinājuma, negaidot, kāda atlīdzība man par to būs, jo tikai tā var veidot vienlīdzīgu sabiedrību un attīstīt mūsu valsti. 

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Šovasar izlasīju spāņu rakstnieka Migela de Servantesa grāmatu „Dons Kihots“ un Zentas Mauriņas vīra Konstantīna Raudives grāmatu „Dons Kihots. Tēli un pārdomas“. Ja otro grāmatu nebūtu lasījis, nesaprastu un nekad neuzzinātu grāmatas „Dons Kihots“ patieso nozīmi. Konstantīna Raudives grāmata ir par dzīvi, tā reāli liek aizdomāties, kāda loma ir cilvēkam šajā pasaulē.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Es neskatos filmas tik bieži, bet mūsdienu kontekstā ieteiktu vēlreiz ikkatram paskatīties režisora Aloiza Brenča filmu „Ilgais ceļš kāpās“. 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Vīra vārds, gods un prāts - tas ir īsts diplomāts!