Laura Luīze Dumbre

Laura Luīze Dumbre ir 2022./2023. akad. gada Kristapa Morberga stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Lauru!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Laura Luīze Dumbre un es mācos Sociālo zinātņu fakultātē 3. kursā “Komunikācijas zinātni”. Es teiktu, ka mans lielākais talants ir radošums, jo es vienmēr katru darbu mēģinu izdarīt ar “odziņu”. Mans lielākais sasniegums noteikti ir Engures vidusskolā iegūtā nominācija “Gada skolēns” 10. klasē, kā arī pēdējā gada laikā izveidotie multimediālie projekti kā podkāsts, žurnāls un dokumentālā filma “Cukurgrauds”.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Pirmo reizi saņemu stipendiju par saviem nopelniem šo trīs gadu laikā, tādēļ tās iegūšana man apliecina, ka manu sūro darbu, brīvā laika veltīšanu Studējošo pašpārvaldei un radio raidījumam “Studentu pietura” un centību novērtē, kā arī, protams, dod motivāciju nākamajiem sasniegumiem.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana dzīves misija ir paskatīties uz problēmām un notikumiem no citas perspektīvas, radot innovatīvas idejas un pārsteidzot citus.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Es ikvienam ieteiktu izlasīt Rūdolfa Blaumaņa noveles, jo, piemēram, “Nāves ēnā” novelē rakstnieks spēja spilgti parādīt jebkuru varoni gan ar savām labākajām, gan ar sliktākajām rakstura īpašībām, ko var salīdzināt ar ikvienu no mums, kad ejam cauri grūtākajām dzīves situācijām.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Katram noteikti ir jānoskatās Rolanda Kalniņa filma “Četri balti krekli”, jo lai gan filma ir vecāka nekā 50 gadus, tā parāda, ka nevienam nav jābaidas no aizliegumiem un jāspēj būt drosmīgiem, kā arī filmā ir superīgas dziesmas, kuras mēs dziedām vēl mūsdienās, piemēram, “Alvas Zaldātiņi” un “Dzeguzes Balss”.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Noteikti - Tici Sev!