Silva Bērziņa

Silva Bērziņa ir 2022./2023. akad. gada Kristapa Morberga stipendijas ieguvēja.

Iepazīsti Silvu!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Sveiks, mani sauc Silva Bērziņa, un esmu pirmsskolas skolotāja -  Kristapa Morberga stipendijas ieguvēja. Skan diezgan neticami, vai ne? Tomēr tas ir iespējams - ir tikai jāstrādā, jāiedegas par to, ko dari un, vai es jau minēju, ka jāstrādā?

Līdz šim, paralēli studijām un darbam pirmsskolā, esmu palīdzējusi savam kursam uzlabot studiju kvalitāti, esmu sadarbojusies ar pirmsskolas didaktisko spēļu izstrādātāju dzene.com, esmu "Dari pats" rubrikas autore žurnālā "Ilustrētā Junioriem", kā arī esmu piedalījusies podkāstā "Piedzīvot skolu". Mani aizrauj digitālo tehnoloģiju jēgpilna izmantošana darbā, tomēr īpašu uzmanību vēršu savstarpējās sadarbības veicināšanai, jo bullying (jeb pazemošana) nesākas tikai pusaudžu gados, tā pirmsākumi parādās jau pirmsskolā un izpaužas kā agresīva uzvedība un  sociāla atstumšana.

2.Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Piederības sajūta ir viens no visvarenākajiem dzinuļiem.  Apjausma, ka  piederu pie dažiem stipendiātiem, kurus atbalsta, kuriem tic un uzticas - tā ir viena no iedvesmojošākajām sajūtām, kāda var būt. Es tieku novērtēta, darbības lauks, kurā strādāju - tiek atzīts par svarīgu, izpētes vērtu. Tajā pašā laikā, tā ir liela atbildības sajūta - es pārstāvu visu, kam ticu!

3.Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Palīdzēt citiem atklāt un īstenot savu potenciālu.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Visvērtīgākais, ko vien ar grāmatu var izdarīt – izlasīt viņu kādam priekšā. Tāpēc, ja jums ir bērni vai mazie brāļi, māsas – tad iesaku vakaros ieritināties ērtā vietā un palasīt viņiem priekšā viņu pašu izvēlētu grāmatu.

5.Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Good Will Hunting (1997);

Peaceful Warrior (2006).

6.Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Laime ir mazajās lietās.