Darja Antoņenko

Darja Antoņenko ir 2022./2023. akad. gada M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja!

Iepazīsti Darju!

1.Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es pabeidzu Jelgavas 2.pamatskolu, kur skolotāji manī ieaudzināja zinātkāri, centību, neatlaidību un deva izcilas, daudzpusīgas zināšanas, ar augstāko vidējo atzīmi pamatskolu grupā Jelgavas reģionā, vienlaikus piedaloties un ieņemot algotas vietas pilsētas olimpiādēs valodās un eksaktajās zinātnēs. Absolvēju Jelgavas mūzikas vidusskolas kora klasi, kuru ar lepnumu un prieku pārstāvēju dažādos valsts konkursos, kā arī nodarbojos ar mākslas vingrošanu. Pēc 9.klases mācības turpināju Rīgas Valsts 2.ģimnāzijā bioloģijas un ķīmijas klasē, kur ieguvu augsta līmeņa zināšanas, īpaši matemātikā, ķīmijā, angļu valodā un bioloģijā. Mācības apvienoju ar darbu ārstniecības iestādēs, strādājot par reģistratoru un komunicējot ar iestāžu pacientiem.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Pirmkārt, stipendija ir finansiāls atbalsts, kas ļaus man samazināt atalgota darba slodzi un vairāk laika veltīt studijām un praktikai laboratorijā, kas ir ļoti svarīgi topošajam ķīmiķim. Otrkārt, stipendija ir gods, jo apzinos, ka komisijas locekļi izvēlējās tieši mani, saredzēja manī potenciālu un novērtēja manas prasmes. Treškārt, tā ir atbildība un motivācija, kas virzīs mani uz priekšu, lai strādātu vairāk un cītīgāk, lai atbilstu mecenātu cerībām uz mani.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Nākotnē vēlos kļūt par izcilu speciālistu savā jomā, darbinieku, kurš pastāvīgi attīstās, pilnveidojas, mācās un nekad nezaudē interesi par savu darbu, cilvēku, kas atstās pēdu ķīmijas nozarē.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Ja jāieteic grāmata, kas varētu ieinteresēt ķīmijā, tad ievērības cienīga ir Arkādija Kuramšina grāmata "Ievērojamo vielu dzīve", kur spilgti, īsi un skaidri pastāstīts par dažām ķīmiskajām vielām, tomēr, runājot par daiļliteratūru, vienmēr iesaku Somerseta Moema romānu "Teātris" - juteklisks, smalks un idejiski skaidrs.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Godīgi sakot, kinematogrāfijā es ne pārāk orientējos, bet ieteiktu noskatīties filmu "Romas brīvdienas" (1953), kas dod iespēju izbaudīt gan intriģējošu sižetu, gan aizraujoši skaistas Romas ainavas.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Lai manas rīcības parāda, kāds cilvēks es esmu!