Luīze Siliņa

Luīze Siliņa ir 2022./2023. akad. gada M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvēja!

Iepazīsti Luīzi!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?  

Esmu pirmā kursa studente, kura no visas sirds mīl mūziku un tautas dejas. Sevi raksturotu kā ambiciozu, mērķtiecīgu un empātisku cilvēku. Visvairāk saista un patīk kultūra un valodas, bet padodas un interesē arī citas jomas kā ekonomika un politika. Vairākkārt esmu saņēmusi atzinību par labāk un teicamām sekmēm, piedalījusies olimpiādēs, tomēr personīgi lielākais sasniegums mācību ziņā ir LU stipendijas iegūšana.  

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?  

Stipendijas iegūšana noteikti liek man pašai personīgi labāk apzināties savas spējas, sasniegumus un zināšanas, kas noteikti motivē darīt tik pat un vēl vairāk, būt mērķtiecīgai un neatlaidīgai. Tas dara man prieku, ka manus sasniegumus pamana citi un to novērtē, tas pavisam noteikti ir liels stimuls. Kā arī, stipendija sniedz man iespēju kļūt finansiāli neatkarīgākai no vecākiem, ļaujot iegūt papildus finanses gan studiju, gan ārpus to nepieciešamībām. 

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?  

Manuprāt, mana dzīves misija tikai tagad sāk lēnām izkristalizēties. Gribu ticēt, ka varu un arī kļūšu par savas nozares profesionāli, kas spēj iedvesmot citus, sniedz jaunas vēsmas, idejas, iespējas, uzdrīkstoties un varot vairāk.  

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?  

Man patīk lasīt un daudz, tādēļ ir grūti izvēlēties tikai vienu grāmatu, bet viena no manām personīgi mīļākajām grāmatām ir “Pride and Prejudice”. 

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

Manuprāt, ir tiešām ļoti, ļoti daudz labu un kvalitatīvu kinofilmu. No latviešu kinofilmām vislielāko iespaidu ir atstājusi Ronalda Kalniņa “Četri balti krekli jeb elpojiet dziļi”. No ārzemju- “La la land”, gan pati mūzika tai ir brīnišķīga, gan sižetiski ļoti reāla, dzīva un patiesa.  

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?  

Vienmēr prātā paturu divus dzīves moto- “you live only once” (Tu dzīvo tikai vienreiz) un “Viss notiek tā, kā tam jānotiek”.