Valters Toms Vasermanis

Valters Toms Vasermanis ir 2022./2023. akad. gada M.M.V. Petkevičs piemiņas stipendijas ieguvējs!

Iepazīsti Valteru!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es esmu Valters Toms Vasermanis, 19 gadus vecs un nāku no pilsētas, kurā piedzimst vējš - Liepājas. Mani interesē sports, ceļošana, uzņēmējdarbība un sevis pilnveidošana. Mans lielākais talants ir laika un pienākumu organizēšana, jo bez tādām prasmēm es nevarētu sasniegt visu ko esmu sasniedzis gan akadēmiski, gan ārpus skolas un papildus tam vēl attīstīt zināšanas un nodarboties ar kulināriju, celtniecību, sportu, dažādu ierīču remontu un citiem hobijiem. Pamatskolas un vidusskolas laikā aktīvi iesaistījos līdzpārvaldes darbā, biju pašvaldības Jaunatnes lietu komisijas loceklis, Liepājas Skolēnu domes prezidents un skolas līdzpārvaldes prezidenta vietnieks. Vēl esmu piedalījies vairākās apmaiņas programmās un tādos konkursos un apmācībās kā Junior Achievement Latvija praktiskās izglītības programma, Eiropas Parlamenta Vēstnieku skola, nākotnes līderu akadēmija, Datu valsts inspekcijas datu drošības konkurss un nacionālo debašu turnīrs. Pateicoties Erasmus+ skolēnu apmaiņas projektiem esmu bijis Itālijā, Grieķijā un Polijā, kā arī uzņēmis un iepazīstinājis ārvalstu skolēnus ar Latviju. Mans nozīmīgākais sasniegums un vērtīgākā pieredze ir FLEX (Future Leaders Exchange Program) rīkotais apmaiņas gads Amerikā, kura laikā mācījos amerikāņu vidusskolā, strādāju brīvprātīgo darbu un piedalījos dažādās darbnīcās un semināros ar citiem apmaiņas studentiem.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man nozīmē drošību. Pateicoties stipendijai es varu neuztraukties par darba apvienošanu ar studijām un vairāk pievērsties pilnvērtīgām mācībām. Vēl viens patīkams ieguvums ir iespēja iepazīties gan ar citiem stipendiātiem, gan mecenātiem, piedaloties universitātes rīkotajos pasākumos un piedāvātajās iespējās.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Mana dzīves misija ir uzzināt un apgūt pēc iespējas vairāk zināšanas un prasmes dažādās nozarēs, lai es varētu patstāvīgi un pārliecināti parūpēties par sevi un ģimeni, uzturēt savu īpašumu, uzlabot savu apkārtni, kā arī pēctam savas zināšanas nodot saviem bērniem. Paralēli tam vēlos atrast nozari, kurā specializēties un aizsākt karjeru.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Sevis pilnveidošanai un efektivitātes uzlabošanai ieteiktu izlasīt Stīvena R Koveja grāmatu "Ļoti veiksmīgu cilvēku 7 paradumi", taču fikcijas cienītājiem ieteiktu Ursulas Poznanski trilleri "Erebos", kas, prāta mežģošā veidā, sapludina virtuālo un reālo pasauli ar aizraujošu stāstu.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem? 

No kinofilmām ieteiktu filmas "Kauja par Heksoridžu" un "Bēgšana no Šoušenkas". Abas ir emocionālas filmas ar vērtīgām atzinām un stāstu, kas liek izvērtēt savas līdzšinējās nostājas par dažādām sabiedrības radītu sistēmām un lietu nepieciešamību un pašreizējo kvalitāti.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

"Panākumi nav galīgi, neveiksmes nav liktenīgas, svarīga ir drosme turpināt" Vinstons Čērčils