Katrīna Buša

Katrīna Buša ir Čakstes "Ceļamaize" stipendijas ieguvēja 2022./2023. akad. gadā!

Iepazīsti Katrīnu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Katrīna Buša un es esmu Latvijas Universitātes Biznesa, Vadības un Ekonomikas fakultātes studiju programmas “Biznesa vadība” 1.kursa studente. Daži no maniem nozīmīgākajiem sasniegumiem ir 2.vieta televīzijas spēles “Gudrs, vēl gudrāks” 12.klašu finālā, skolēnu līdzpārvaldes prezidentes amats 3 gadu garumā, dažādu izglītojošu, izklaidējošu un sociālās atbildības veicinošu pasākumu veidošana, kā arī godpilnas vietas dažādu priekšmetu olimpiādēs gan pilsētas, gan valsts mērogā. 

Kā savu lielāko talantu varu minēt lielo atbildības sajūtu un spēju uzklausīt, kas ikdienā man palīdz labi saprasties ar apkārtējiem un viņus nepievilt.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Esmu no sirds priecīga, ka komisija manī ir saskatījusi potenciālu un talantu, esmu lepna būt stipendiātu lokā, jo, uzsākot studijas augstskolā, sākumā māc nelielas bažas un jūties ne tik pārliecināts kā sev ierastajā vidē, tāpēc šī atzinība man ir kā stimuls atkal noticēt sev un atgādinājums uzdrošināties un spēt darīt vēl vairāk!

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Katrs no mums sūtīts šajā pasaulē ar kādu mērķi un bieži vien kādam šie mērķi ir vairāki. Es esmu šeit, lai iedvesmotu un ļautu justies saprastam, lai dotu tiem, kam trūkst un motivētu dot tos, kuri to spēj un lai ar savu emocionālo un zināšanu kapitālu darītu Latviju par labāku vietu mums visiem.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Vērtējot pašreizējos notikumus pasaulē, noteikti ieteiktu izlasīt Džordža Orvela “1984”, lai meklētu grāmatā minētās sakarības arī mūsdienu pasaulē un spētu apzināties, kas dzīvē ir patiesi svarīgs un no kā vajadzētu uzmanīties.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Iesaku noskatīties filmu “The Wolf of Wall Street”, kura ne tikai uzlabos garastāvokli, bet arī ļaus apzināties, ka nauda sniedz varu, taču ne vienmēr cilvēkiem tas nāk par labu.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Ja ne es, tad kurš cits? Ja ne tagad, tad kad?