Sintija Reble

Sintija Reble ir 2022./2023. akad. gada stipendijas "Ceļamaize Rēzekne" ieguvēja!

Iepazīsti Sintiju!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim? 

Mani sauc Sintija Reble, sevi parasti raksturoju kā ļoti enerģisku un pozitīvu personu. Mani hobiji ir lasīšana un sports. Esmu absolvējusi Rēzeknes Valsts 1.ģimnāziju, kur ieguvu neskaitāmas zināšanas un iespējas, kā arī draugus. Lielākos sasniegumus esmu guvusi sportā, vieglatlētikas jomā, tā pat par sasniegumu priekš sevis uzskatu Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas ģitārspēles klases absolvēšanu. Manuprāt, mūzikas un sporta skola ļāva man pilnveidoties un veicināt tādu rakstura īpašību attīstību kā pašdiciplīna, apņēmība un pacietība. Uzskatu, ka visas zināšanas, ko iegūstam mācoties veido mūs kā personības, tādēļ sevis attīstīšana nekad nevar rezultēties slikti, ja kādā jomā kas nesanāk, tas nekas, jāmēģina kas jauns. Manuprāt, mans lielākais talants ir vienmēr spēt rast pozitivitāti un nezaudēt cerību, kad ,šķietami tās nav.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana? 

Stipendijas iegūšana man ir ļoti nozīmīga, tā ļaus uzsākt patstāvīgu dzīvi un finansiāli palīdzēs mācības gaitās Latvijas Universitātes juridiskajā fakultātē. Ļoti novērtēju, ka man dota šī iespēja.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība? 

Manuprāt, mana dzīves misija ir palīdzēt citiem, tādēļ uzsāku mācības gaitas tieši šajā fakultātē. Ja nesaista sūtību ar mācībām vai darbu, teiktu, ka mana misija ir padarīt apkārtējo vidi pozitīvāku un krāšņāku.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem? 

Ļoti grūti ieteikt tieši vienu grāmatu, zinot, ka katram lasītājam ir citādas intereses, taču visvairāk mani uzrunāja autora Sigmund Freud grāmata “The Essentials of Psycho-analysis”, kas ir zinātniska satura grāmata.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Ieteiktu daudzsēriju mākslas filmu “Emīlija. Latvijas preses karaliene”

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis? 

Nav tāda vārda “nevaru”, ir tikai vārds “negribu”.