Eva Borska ir Mundheim ģimenes stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Evu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Studēju maģistra studīju programmā ‘’Vides zinātne’’ 1.kursā. Paralēli studijām iesaistos arī pētniecībā. Uzsāku to, izstrādājot bakalaura darbu, par tēmu "No biomasas atkritumiem iegūtas hidroogles izmantošanas potenciāls piesārņotājvielu sorbcijai", ko aizstāvēju ar izcilību. Šobrīd, darbojoties 

Latvijas Zinātnes padomes projektā, kur pētu lipīdus Latvijā sastopamajās invazīvo augu sugās. 

Tāpat esmu aktīva studentu pārstāvniecībā, gan Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes (Dome, fakultātes studentu pašpārvalde), gan visas universitātes līmenī (Senāts, Studentu padome, Akadēmskās ētikas komisija u.c.), kur pārstāvu studējošo intereses. Tāpēc uzkatu, ka esot šeit, alma mater, iespējams studiju laikā gūt ļoti plašu pieredzi- visa pamatā ir vēlme un laika plānošana. 

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas saņemšana ļauj apzināties, ka ieguldītais darbs tiek novērtēts.Tas ir ne tikai milzīgs pagodinājums un motivātors jaunu virsotņu sasniegšanai, bet arī atbildība. 

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Es ticu, ka pozitīvas pārmaiņas iespējams panākt uzdrīktoties. Darot ir jāplāno un jādomā ilgtspējīgi. Var šķist, ka pārvarēt šķērsli un grūtības nespējam, tomēr mums ir jāuzdrošinās un jāsper solis uz priekšu. Viss sākas ar ideju.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Antuāns De Sent-Ekziperī „Mazais princis“

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Latviešu kino klasika- Limuzīns Jāņu nakts krāsā. 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Per aspera ad astra