Agnese Estere Tēberga

Agnese Estere Tēberga ir topošo fizikas skolotāju stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Agnesi!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es esmu Estere - 3.kursa fizikas bakalaura studente. 

Mans lielākais talants ir mērķtiecība - ja es kaut ko esmu nolēmusi, es to arī izdarīšu, par spīti sarežģījumiem, šķēršļiem, konkurencei un smagam darbam. Tādējādi es apvienoju pilna laika studijas universitātē, darbu skolā, kodolfizikas pētniecību institūtā un vēl spēlēju arfu dažādos orķestros un koncertos. 

Par savu lielāko sasniegumu es uzskatu fizikas intereses veicināšanu skolēniem mūzikas skolā  - es pasniedzu fiziku mūziķiem veidā, kas skolēniem šķiet saistošs un palīdz viņiem kļūt aizrautiem ar fiziku. 

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Man stipendijas iegūšana sniedz brīnišķīgu iespēju veltīt vairāk laika studijām, kamēr es krāju naudu, lai man būtu iespēja izbaudīt arī internacionālu studiju pieredzi. 

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Mana sūtība, mans mērķis dzīvē ir palīdzēt atklāt kaut ko jaunu. Es vienmēr esmu bijusi ļoti zinātkāra, bet visu uzzināt nekad nav iespējams. Taču piedalīties atklājumā, palīdzēt noskaidrot kaut ko, kas pasaulei vēl nav bijis zināms - tā būtu vienreizēja iespēja. 

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu izlasīt grāmatu “Ogļu kalna bibliotēka”. Tā ir maz zināma, taču ārkārtīgi interesanti uzrakstīta fantastikas grāmata par kādu ārpasaulīgu bibliotēku un grāmatām, kurās rakstīts viss, ko jebkad būtu iespējams uzzināt par pasauli un Visumu.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Manuprāt, katram kādreiz būtu jāredz filma “Whiplash”. Pat ja tā ir par mūziku, manuprāt, katrs ambiciozs cilvēks var sevi daļēji ieraudzīt galvenā tēla lomā - filma attēlo, ka ceļš uz izcilību ir cīņa ar sevi, savu talantu un gribasspēku, un to, ka, pat ja Tu esi gatavs šo cīņu izcīnīt, tad priekšā vienmēr būs šķēršļi. 

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

Mans sauklis ir “Ja Tu kaut ko vēlies, tad ej un to dabū”. 

Mana līdzšinējā pieredze rāda, ka viss kas mūs aptur ir tikai mūsu pašu bailes un gribasspēka trūkums. Pārkāpjot šiem abiem ir iespējams sasniegt vairāk, nekā Tu pats no sevis jebkad gaidītu.