Ieva Balode

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Medicīnas fakultātes pirmajā kursā.
Aknīstes vidusskolas absolvente Ieva Balode no Subates par šo stipendiju uzzinājusi no reģionālā laikraksta „Latgales Laiks” - aicinājums pieteikties stipendijai ieinteresējis, tāpēc nolēmusi izmēģināt veiksmi, lai kļūtu par vienu no 90 studentiem, kurus jau 1.kursā atbalsta LU Fonds. Ievas veiksmes atslēga ir drosme rīkoties.

„Stipendija ir nozīmīgs materiālais atbalsts. Bez stipendijas būtu grūti segt izmaksas, dzīvojot Rīgā. Ir daudz ieceru, kuras izdosies piepildīt, pateicoties stipendijai. Izglītība ir solis tuvāk nākotnes profesijai, iemaņu apgūšana, informācija, kas vēlāk būs ļoti svarīga, arī ceļš uz sapņa piepildījumu un nodrošinātu nākotni,” domā Ieva.

Mecenātismu Ieva vērtē ļoti pozitīvi, jo tā ir iespēja 1.kursa studentiem saņemt materiālo atbalstu, piepildīt sapņus un ieceres, pakāpties par vienu pakāpienu augstāk savas karjeras veidošanā. Šāds atbalsts padara pretimnākošāku augstskolu tās studentiem.

„Latvijai vēlos dot sevi kā labi apmācītu, gudru, nesavtīgu ārstu, kas ārstēs simtiem pacientu un padarīs Latviju labāku,” saka Ieva.

2015. gadā Ieva ir aizstāvējusi noslēguma darbu un ieguvusi profesionālo grādu.