Viktorija Paraščiņaka

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (1 280 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Medicīnas fakultātes pirmajā kursā.
Maltas 1.vidusskolas absolvente Viktorija Paraščiņaka par stipendiju uzzinājusi skolā no klasesbiedriem un klases audzinātājas. Tā kā jaunieti tas ieinteresējis, nolēmusi uzzināt par to vairāk – lasījusi informāciju LU Fonda mājas lapā.

„Manuprāt, šī stipendija ir lieliska iespēja topošajiem studentiem, jo īpaši no tālākām Latvijas malām, mācīties un dzīvot Rīgā, iegūt augstāko izglītību. Man šī stipendija noteikti ir stabils pamats zem kājām, lai uzsāktu pilnvērtīgas studijas un apgūtu vēlamo profesiju,” stāsta Viktorija.

„Ir lieliski, ka ir tāds atbalsts jaunajiem LU studentiem. Priecē, ka ir tādi cilvēki un organizācijas, kuri patiešām izlieto materiālos līdzekļus lietderīgi, sniedzot atbalstu tiem, kam tas patiešām nepieciešams. Cienu un izsaku lielu pateicību LU Fonda mecenātiem. Daudziem šis atbalsts dod iespēju piepildīt savu sapni,” saka Viktorija.

 2015. gadā Viktorija ieguvusi profesionālo grādu, aizstāvot darbu par tēmu "Akūta vidusauss iekaisuma diagnostika, ārstēšana un iznākumi bērnu ambulatorajā ārstnieciskajā praksē".