Inese Gavarāne

Studē: Daugavpils Universitāte, Dabaszinātņu un matemātikas fakultāte.
Hobiji: Vēsturiskā modelēšana, paukošana, atklātņu kolekcionēšana, ceļošana.
Raksturo: Uzsākto vienmēr pabeidzu līdz galam. Uzstādu lielus mērķus un tiecos tos īstenot!
Moto: Izzinot vienu lietu - izzini desmit tūkstošus.


Inese Gavarāne ir Daugavpils 10.vidusskolas absolvente, kas šogad izraustīta par īpašo Daugavpils Universitātes studenti, kam šai akadēmiskajā gadā piešķirta K.Morberga stipendija. Par sevi stāsta:

„Jau no 1.kursa strādāju DU Biotehnoloģiju laboratorijā kā brīvprātīgā. Man patīk uzstāties konferencēs. Šobrīd esmu 2.kursa studentu programma „Bioloģija” un esmu teicamniece.

Jau skolas laikā bija liela tieksme pētīt, analizēt, rakstīt pētnieciskus darbus tāpēc apmeklēju papildu nodarbības ārpus skolas, lai to visu apgūt. DU Biotehnoloģiju laboratorijā tika dota iespēja sevi realizēt un veikt pētījumus, kas tiešām sagādā gandarījumu. Man patīk mācīties, izprast kaut ko jaunu un darīt labas lietas.

Kā studentei man šī stipendija nozīmē ļoti daudz. Šī stipendija nav tikai papildu ienākums, bet ir liels gods. Stipendija ir liels morāls un finansiāls atbalsts. Man ir liels prieks, ka sasniegumus, tieksmi mācīties un vēlmi būt aktīvam pamana, novērtē un atbalsta. Manuprāt, ir svarīgi pievērst daudz uzmanības tam, ar ko nodarbojies, un būt mērķtiecīgam. Stipendija ļauj pietiekamu uzmanību veltīt studijām un zinātniskajai darbībai.

Liels paldies visiem, kas deva man tādu iespēju!”