Dainis Pudelis

Studē: LU, Juridiskā fakultātē.
Hobiji: Ceļošana ar autostopiem, grāmatu lasīšana, piedzīvojumu meklēšana, piedalīšanās tiesu izspēlēs.
Raksturo: Cilvēks, kas gatavs darīt ļoti daudz ko, lai sasniegtu savu mērķi, nebaidās sapņot un tiekties pēc to piepildījuma, atvērts jaunām idejām, jauniem cilvēkiem. Gatavs jebkuram piedzīvojumam.
Moto: EJ UN DARI! / "Mums skaidri ir zināms mērķis un mēs uz to ejam, mūsu soļi izšļaksta peļķes, kas gadās pa ceļam, vārdi māca, bet vienmēr ir zināms, ka piemēri aizrauj, tad būsim kā piemērs mēs tiem, kas dīkstāvē aizaug." (Gustavo)

Dainis Pudelis ir Mālpils vidusskolas absolvents, par sevi stāsta:

„Sevi pagaidām redzu kā jaunu cilvēku, kas ir sava dzīves ceļa sākumā un kuram priekšā stāv vēl daudzi izaicinājumi un nozīmīgi lēmumi, kas veidos turpmāko dzīvi. Studiju laikā esmu sapratis, ka paši vistiešākajā mērā veidojam savu nākotni un nevajag baidīties no izaicinājumiem un grūtībām, bet darīt visu, lai sasniegtu mērķus. Uzskatu, ja cilvēks ir kaut ko nolēmis darīt, tad tas ir jādara pēc labākās sirdsapziņas un nedrīkst pieļaut jebkādas atkāpes.

Mans ceļš uz K.Morberga stipendiju aizsākās studiju 2.kursā, kad nolēmu izmēģināt laimi un pieteikties stipendijai, bet vai nu sava tā laika slinkuma dēļ vai arī liktenis tā bija lēmis, nokavēju pieteikšanās termiņu. Bet nolēmu, ka 3.kursā noteikti mēģināšu pieteikties. Neapzināti vai apzināti, bet otrais studiju kurss izvērtās par sasniegumiem un panākumiem bagātāko laika periodu manā mūžā, kas deva arī iespēju veiksmīgi pretendēt uz K.Morberga stipendiju. Tagad atskatoties uz šo periodu, varu tikai secināt, ka labi bija tas, ka otrā kursa rudens semestrī nokavēju pieteikšanās termiņu.

Iespējams, ka LU Fonda stipendijas izvērtēšanas komisija, izvērtējot manu kandidatūru, ir manī saskatījusi to, ko pašam citreiz ir grūti redzēt. Domāju, ka esmu ticis izvēlēts, jo esmu spēris pāris nozīmīgus soļus, lai kļūtu par personību, un pierādījis, ka esmu uz pareizā ceļa, lai kļūtu par izcilu juristu.

Kristapa Morberga stipendija man nozīmē ļoti daudz, es pat vēl īsti nevaru aptvert to, cik daudz. Zinu to, ka man ir liels gods tikt izraudzītam par LU Fonda stipendiātu un doties citu izcilu personību, kas iepriekš ir saņēmušas K.Morberga stipendiju, pēdās. Vēl noteikti ir jāmin finansiālais faktors, kas man palīdzēs studiju procesā un citās aktivitātēs, kas tieši vai netieši saistītas ar studijām. Šinī mācību gadā mani vairs nenodarbinās doma par darba meklēšanu un varēšu pilnvērtīgi turpināt studijas LU JF.”

2011. gadā Dainis aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Ārkārtas stāvoklis kā pamatojums cilvēktiesību ierobežojumam" un 2013. gadā maģistra darbu par tēmu "Suverēna defolta starptautiski tiesiskie aspekti".