Danute Ražuka-Ēbela

Studē: LU, Medicīnas fakultāte.
Hobiji: Futbols, zīmēšana, glezniecība, daba, mūzika, tehnika.
Raksturo: Mērķtiecīga, spējīga ilgstoši strādāt pie kādas problēmas, kamēr panākts rezultāts. Bieži moka šaubas, bet mierina gudru cilvēku atziņa, ka šaubas esot ne tikai zema pašvērtējuma, bet arī būtiska inteliģences pazīme. Tas izriet no mana uzskata, ka vienīgais, kas mani dzīvē jebkad varētu vajāt, ir neziņa. Topošam ārstam un zinātniekam ir jābūt disciplinētam, atbildīgam, kulturālam un līdzsvarotam cilvēkam. Cenšos uz to tiekties.
Moto: Vienīgais, kas mani jebkad dzīvē varētu vajāt, ir neziņa.

Danutes Ražukas-Ebelas stāsts par sevi un stipendiju:

„Jūtos ļoti pagodināta par stipendijas piešķiršanu, jo tas ceļ pašapziņu, apstiprina, ka esmu uz pareizā ceļa, un dod pamatīgu stimulu censties vēl vairāk. Tas ir ļoti svarīgi mūsdienu sabiedrībā - apliecinājums, ka jauns cilvēks tomēr ar godīgu darbu var sasniegt kaut ko, ka ne viss ir pērkams, par ko starptautiskā mērogā šobrīd vaino Latvijas vidi. Man tas viss ir ļoti svarīgi. Ne mazāk svarīgi, protams, ir, ka par piešķirto stipendiju iegūstu mācībām to laiku, kurš paietu, strādājot un pelnot naudu.”

2015. gadā Danute ieguvusi profesionālo grādu aizstāvot darbu par tēmu "Joda deficīts grūtniecēm teritoriālā griezumā un tā ietekme uz intelektuālo attīstību bērniem Latvijā".