Jana Vasile

Studē: LU, Humanitāro Zinātņu fakultāte.
Hobiji: Deja visdažādākajās tās izpausmēs, Francijas kultūras izzināšana.
Raksturo: Svarīga kvalitāte un izaugsme. Darīt to, kas patīk, un darīt to ar prieku. Patīk iedvesmot un aizraut citus. Šķiet, ja visi uzdrošinātos darīt to, par ko viņi klusībā sapņo, un tam nodotos no visas sirds, pasaule kļūtu labāka.
Moto: „Carpe diem, quam minimum credula postero.” (“Seize the Day, trusting as little as possible in the future.”)

Jana Vasile LU Fonda mecenātu stipendijas ir ieguvusi vairākkārt – gan stipendiju „Ceļamaize”, gan arī pērn – K.Morberga stipendiju izcilniekiem. Par sevi stāsta:

„Visu dzīvi esmu soli pa solītim kāpusi uz augšu. No Krimuldas vidusskolas uz Siguldas Valsts ģimnāziju, no Siguldas Valsts ģimnāzijas vispārizglītojošās klases uz matemātikas klasi. No ģimnāzijas uz LU - angļu filoloģijas programmu. No maksas vietas līdz budžeta vietai un vienai no labākajām studentēm kursā. No atzinības līdz 1.vietai tulkošanas konkursos. No "Ceļamaizes" stipendijas līdz Kristapa Morberga stipendijai, kuru šogad saņemu otro gadu.

Līdzās pagodinājumam būt par Kristapa Morberga stipendiāti, tā ir arī ļoti liela atbildība. Tas nozīmē, ka ir cilvēki, kas saskata manī potenciālu, un to, ka ir vērts tajā ieguldīt. Tāpēc centīšos izmantot lielākā Latvijas mecenāta stipendiju, lai pilnveidotos, kļūtu par domājošu un radošu personību un veltītu spēkus Latvijas attīstībai.”

2012. gadā Jana aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Angļu un latviešu valodā pieejamo klasiskās dejas resursu analīze un klasiskās dejas terminoloģijas vārdnīcas izstrādāšana latviešu valodā".