Sarmīte Gžibovska

Studē: LU, Fizikas un matemātikas fakultāte.
Hobiji: Aizrauj mūzika - dziedu korī "Aura" un spēlēju ģitāru. Sportošana, krustvārdu mīklu risināšana.
Raksturo: Uzskatu, lai darītu lielas lietas, ir jāiet maziem, drošiem solīšiem. Katru nedēļu nospraužu sev mazus mērķus, nolieku savā ceļā "akmeņus", kuriem jātiek pāri. Tā ir sava veida izprieca pierādīt sev, ko spēju. Augstu vērtēju atbildības sajūtu.
Moto: Ja tas nav jauki, kas tad vispār ir jauki?

Sarmīte Gžibovska absolvējusi Kaunatas vidusskolu, šobrīd studē LU optometriju. Par sevi stāsta:

„Pagājušajā gadā saņēmu LU Fonda "Ceļamaize 2009" stipendiju. Tas bija milzīgs atbalsts, uzsākot studijas Rīgā. Reizē tas bija arī papildu pienākums un stimuls tiekties pēc augstākiem rezultātiem gan studijās, gan arī ārpusstudiju aktivitātēs.

Jau vasarā sāku nopietni domāt par pieteikšanos dižmecenāta Kristapa Morberga stipendijai. Lai arī zināju, cik liels ir konkurss, nebeidzu ticēt, ka viss izdosies. Ticībā labajam ir liels spēks.

"Ceļamaizes" stipendija deva man ne tikai iespēju pilnvērtīgi studēt (par ko es saku vislielāko paldies!), bet arī piepildīt dažus sapnīšus, kas padarīja pirmo studiju gadu īpaši krāšņu.

Arī šogad Kristapa Morberga stipendija būs mana iespēja turpināt studijas.”

2012. gadā Sarmīte aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Briļļu lēcu ietekme uz redzes kvalitāti" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Optiskā apmiglojuma adaptācija centrālajā un perifērajā redzē".