Dagnija Purlīce

Studē: LU Medicīnas fakultāte, Ārstniecība.
Hobiji: Liela kaislība ir hokejs, cenšos nelaist garām nevienu iespēju vērot spēles klātienē vai pie TV ekrāna. Patīk doties rīta vai vakara skrējienos, vislabāk kopā ar savu suni. Šad un tad nepieciešams laiku
pavadīt pie jūras – tuvāk dabai.
Raksturo: Mērķtiecīga, pozitīva, filozofiska, uzticīga sev, saviem sapņiem un mērķiem.
Moto: Viss, kas notiek, notiek uz labu!

Dagnija Purlīce absolvējusi Tukuma Raiņa ģimnāzijas ķīmijas un bioloģijas novirziena klasi. Par savu ceļu uz stipendiju un LU stāsta:

„Vienmēr esmu bijusi mērķtiecīga un nepiekāpīga – ja man ir mērķis, tad veidu un ceļu, kā to sasniegt, atradīšu. Medicīna jau kādu laiku ir mans lielais sapnis. Kāpēc? Tas ir aicinājums. Saprotu, ja izvēlētos ko citu, tad vienmēr prātotu: kā būtu, ja būtu. Zinu, ka nebūs viegli, bet zinu arī to, ka pēc daudziem jo daudziem gadiem varēšu droši apgalvot, ka esmu mēģināju un darījusi visu iespējamo, lai sasniegtu to, kas man ir ļoti nozīmīgs. Manuprāt, tieši tāpēc vissvarīgākais ir ticēt sev un saviem sapņiem.

Būt par LU Fonda stipendiāti ir liels gods, bet vienlaikus tā ir liela atbildība. Ik dienu, uzvelkot savu balto halātu, jūtu, ka esmu izdarījusi pareizo izvēli. Šis ceļš ir tikai sācies, bet no visas sirds ceru, ka ar neatlaidību, smagu darbu, tāpat arī ar draugu, ģimenes un kursabiedru atbalstu, sasniegšu iecerēto mērķi.”