Ieva Gudreniece

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultāte, Ekonomika
Hobiji: Volejbols, dziedāšana, mūzikas klausīšanās un brīvā laika pavadīšana ar draugiem.
Raksturo: Neatlaidīga, saprotoša, atklāta, sirsnīga, draudzīga, godīga, cītīga, reizēm spītīga un neizlēmīga.
Moto: Cīnīties un sasniegt izvirzīto mērķi.

Ieva Gudreniece Ķeguma komercnovirziena vidusskolā mācās jau no 1.klases. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

„Iestājoties vidusskolā, nācās izdarīt diezgan nozīmīgu izvēli - iet mācīties komercklasē vai dabaszinību klasē. Izvēlējos komercklasi, jo šī programma likās daudz interesantāka. Ļoti iepatikās ekonomika - varētu pat tā teikt, ka ekonomika man patika un padevās. 2010.gadā biznesa ekonomisko pamatu olimpiādē ieguvu 1.vietu Ogres novadā. Tā nolēmu ekonomiku turpināt mācīties arī augstskolā. Izvēlējos LU, jo tā ir viena no prestižākajām augstskolām Latvijā, piedāvātā ekonomikas programma man patika vislabāk.

Par LU Fonda stipendiju uzzināju no draugiem. Bet pēc tam sīkāku informāciju atradu internetā. Ceļš, lai iegūtu stipendiju nebija viegls. Jau uzsākot mācības vidusskolā, sapratu, ka būs ļoti daudz jādara, lai gūtu panākumus savā dzīvē. Centīgums, atbildība un mērķtiecīgums - tie ir mani atslēgas vārdi uz panākumiem. Tieši tas arī man palīdzēja iegūt šo stipendiju. Satraukums dodoties uz LU Fonda interviju bija ļoti liels, bet brīdis, kad uzzināju, ka esmu viena no tiem, kas ieguvusi tieši šo stipendiju jutos pagodinoši. Tajā brīdī tiešām jutos novērtēta un sapratu, ka aktīva dalība sabiedriskajā dzīvē un labas sekmes mācībās, tiek novērtētas. LU Fonda stipendija palīdzēs materiālā ziņā, ļaus turpināt sevi pilnveidot, sasniegt sapņus un atrast savu īsto vieto. Tas ir atbalsts, ko mana ģimene nevar sniegt, un to novērtēju.”

2013. gadā Ieva aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Banku saistību līmeņa samazināšanās procesa (deleveraging) ietekme uz Latvijas tautsaimniecību".