Inese Sprudzāne

Studē: ViA Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes profesionālā bakalaura programma biznesa vadībā.
Hobiji: Grāmatu lasīšana, mūzika, ceļošana un pasaules izzināšana.
Raksturo: Mīlestība pašai pret savu dzīvi ir tas, kas šobrīd raksturo visprecīzāk! Vienmēr tiecos uz izcilību, patīk pilnveidot un izzināt sevi.
Moto: Mērķi sasniedz ejošie!

Kristapa Morberga stipendiāte no Vidzemes Augstskolas Inese Sprudzāne par sevi stāsta:

„Ja man ir dota iespēja būt labākajai, tad tas ir mans pienākums tādai būt! Mērķi, sapņi, ambīcijas – tas viss pieder man, esmu apņēmības pilna to īstenot dzīvē. Ticu saviem spēkiem un ar to palīdzību tiecos uz pilnību. Aiz sevis vienmēr cenšos atstāt tikai labus vārdus. Man svarīgi ne tikai pašai justies labi, bet arī, lai apkārtējie būtu laimīgi. Nekad neapstājos grūtību priekšā, pirms pāris gadiem manu dzīvi satricināji spēcīgi likteņa pagriezieni, bet mana iekšējā pārliecība vienmēr ir mudinājusi nepadoties un cīnīties. Tā arī darīju! Šobrīd par sevi varu runāt Ē. Kūļa vārdiem: „viss manā dzīvē ir savā vietā kā pīlādžogas ķekarā, un katra odziņa kvēlo kā maza saulīte”!

Vidzemes Augstskolā mācos jau ceturto gadu – savu sākotnēji gandrīz vai nejaušo izvēli apgūt biznesa vadību nekad neesmu nožēlojusi. Šobrīd ir sajūta, ka esmu īstajā vietā un patīk, ko daru – tas ir pats skaistākais, ko vien var vēlēties savā dzīvē. Studiju laiks ir bijis dažādu notikumu pārpilns. Augstskola man ir palīdzējusi attīstīties no parastas vidusskolnieces līdz zinātkārai un mērķtiecīgai personībai, kāda esmu tagad. Vienmēr esmu bijusi aktīva. Lai sasniegtu savus mērķus bieži vien nācās darīt vairāk, nekā tiek prasīts no parasta studenta, bet tas ir nesis lielisku pieredzi un jaunas prasmes. Arī savā pēdējā mācību gadā esmu plānojusi dažādas aktivitātes – šobrīd piedalos pasaulē lielākajā stratēģiju spēlē. Noteikti plānoju pieteikties vēl kādā starptautiskā projektā, apsveru iespēju iesaistīties arī brīvprātīgajā darbā.

Man ir patiess gods būt stipendiātei tik dižam cilvēkam kā K. Morbergs! Liels prieks arī par to, ka šogad stipendija tiek piešķirta Vidzemes Augstskolas studentam. Esmu gatava pierādīt, ka reģionālajā augstskolā tiek sniegta konkurētspējīga un uz izcilību vērsta izglītība.

Mans pirmais spēcīgais dzinulis augstskolā bija lektora A. Andersona nejaušs (vai varbūt tomēr nē?) komentārs zem mana pirmajā kursā uzrakstītā biznesa plāna: „Meitene, Tu tālu tiksi!” Tikai tad sapratu, ka esmu un varu būt spēcīga. Kopš tā brīža esmu tikai augusi gan morāli, gan savās zināšanās! Ceru, ka kādu dienu varēšu kļūt par tik pat ievērojamu personību kā Morberga kungs, lai varētu sniegt palīdzīgu roku cilvēkiem, kuriem ir mērķis un vēlme to piepildīt – gluži kā man šobrīd!”