Sintija Breikša

Studē: LU Humanitāro zinātņu fakultātes vācu filoloģijas bakalaura programma.
Hobiji: Veselīgs un aktīvs dzīvesveids, spēle „Sudoku”, valodas un jaunu kultūru izzināšana, ceļošana.
Raksturo: Pastāvīgi meklēju jaunas iespējas kā sevi pilnveidot un attīstīt – tādā veidā bieži vien radu sev problēmas, bet man patīk pārvarēt šķēršļus, jo tas liek saprast, uz ko es esmu spējīga. Avantūriska, ar stipru gribasspēku, patīk brīvprātīgais darbs un starptautiski jauniešu pasākumi.
Moto: „Strādāt gudrāk, nevis smagāk.” / „Ja cilvēks ko vēlas, viņš meklē iespējas, ja nevēlas – tad iemeslus.”

Kristapa Morberga stipendiāte Sintija Breikša par sevi stāsta:

„Kādreiz bērnībā sev apsolīju – dzīvē ir daudz kas jāsasniedz. Šī doma mani nav pametusi vēl līdz šim, tādēļ ik dienas tiecos pēc kaut kā jauna. Ja sasniedzu vienu mērķi, neapstājos, bet gan meklēju nākamo, bet, ja ciešu neveiksmi, tad tas, manuprāt, vēl nav pasaules gals.

Vidusskolā nolēmu, ka vēlos vairāk redzēt un iepazīt pasauli, tādēļ 11.klasē devos apmaiņas gadā uz Norvēģiju. Pēc atgriešanās atpakaļ sapratu, ka tā ir kā narkotika – vajag vēl un vēl! Tāpēc pavasarī došos uz Vāciju „Erasmus” programmas ietvaros. Kas zina, kur tālāk pūtīs mans ceļavējš... Varbūt uz Āfriku kā brīvprātīgā? Lai kur arī dotos, vēlos iegūt pēc iespējas vairāk starptautiskas pieredzes, lai to vēlāk varētu lietderīgi izmantot Latvijā!

Kad uzzināju, ka esmu ieguvusi stipendiju, aiz prieka gribējās lēkāt! Pateicoties dižmecenāta Kristapa Morberga labajai sirdij, varēšu ne tikai neraizēties par savu materiālo stāvokli, bet arī piepildīt citus sapņus. Esmu pateicīga Kristapa Morberga kungam, LU fondam un, protams, cienījamai komisijai, kas par stipendiātu izraudzījāties tieši mani –apsolu, ka jums savā izvēlē nenāksies vilties. Īpašu pateicību gribu izteikt arī savai ģimenei, draugam un pasniedzējiem, kuri visi kopā lika noticēt saviem spēkiem!”

2013. gadā Sintija aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Lielpilsētas attēlojums. Stāstījuma stratēģijas Franca Hessela prozā".