Valters Zariņš

Studē: LU Vēstures un filozofijas fakultātes filozofijas bakalaura programmā.
Hobiji: Velosipēdi, daba, ziema un kalnu sporta veidi, ūdens un kaķi.
Raksturo: Atsaucīgs, atbildīgs, mērķtiecīgs, komunikabls, ātri mācos, gribu mainīt pasauli.
Moto: Tvert mirkli un lieki nesarežģīt lietas.

Kristapa Morberga stipendiāts Valters Zariņš par sevi stāsta:

„Ceļš pie stipendijas, šķiet, sākās jau vidusskolā, kur iepazinos ar filosofiju. Jau tad tā likās ļoti saistoša, taču doma, ka varētu to studēt pēc vidusskolas, parādījās tikai skolu beidzot – īsti nezināju, ko darīt, svārstījos, taču tomēr paliku pie filosofijas, ko arī ne mirkli nenožēloju.

Iestājos LU un ātri vien sapratu, ka esmu īstajā vietā. Mācības patika un padevās, sāku līdzdarboties dažādās fakultātes aktivitātēs: studentu pašpārvaldē, radio un citur, darīju to, kas man patīk.

Sākoties otrajam kursam, izlēmu izmantot LU Fonda iespējas. Iedomājos, ka būtu interesanti pavērot, kā manu sniegumu novērtē citi, un, konsultējoties ar pasniedzējiem, pieteicos stipendijai. Protams, tas viss nav nācis bez piepūles – aizvadītas garas stundas bibliotēkā, un negulētas daudzas naktis, bijušas kaudzes ar papīriem un pierakstiem. Ļoti novērtēju arī savu kursa biedru, draugu, ģimenes un, jo īpaši, pasniedzēju atbalstu un novērtējumu.

Sirdī šobrīd ir liels prieks par piešķirto stipendiju – gan par to, ka tā ievērojami palīdzēs iztikt, gan arī par to, ka beidzot kaut ko esmu pats ar savām zināšanām un pieredzi sasniedzis un tas arī ir attiecīgi novērtēts.”

2013. gadā Valters aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Klasiskā anarhisma teorija kā sistēma: P.Ž. Prudons un M.Bakuņins" un turpina studijas maģistrantūrā.