Kristaps Kalniņš

Studē: RTU Būvniecības fakultātes siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas programmā.
Hobiji: Jau kopš piecu gadu vecuma spēlēju šahu, kas ir arī tagad hobijs un, protams, lielākā daļa sporta aktivitāšu.
Raksturo: Neatlaidīgs, ar progresīvu domāšanu. Ja kāds mērķis tiek uzstādīts, tad tas arī tiks sasniegts.
Moto: Nevis domā, kas tu būsi, bet esi pārliecināts, ka tu būsi tas.

Korporācijas "Lettonia" stipendiju EUR 535 apmērā ieguvis 2011./2012.ak. gadā. „Lettonia” stipendiāts Kristaps Kalniņš par sevi stāsta:

„Jau 8.klasē zināju, ka iešu mācīties uz RTU Būvniecības fakultāti. Manuprāt, sen nosprausts mērķis un tā izpilde ir viens no galvenajiem uzdevumiem, kas mums ir jāizpilda dzīvē.

Paralēli mācībām RTU spēlēju arī RTU šaha izlasē. Ar RTU komandu esam jau divkārtējie Latvijas čempioni Latvijas komandu čempionātā šahā. Starp augstskolām arī šogad RTU izlase ir spēcīgākā, šo titulu arī es palīdzēju nosargāt, kļūstot par 1.vietas ieguvēju individuālajā konkurencē. Šogad centīšos palīdzēt atkārtoti RTU šaha komandai kļūt par čempioniem, un centīšos, lai blakus apstākļi neietekmē studijas uz slikto pusi.

Stipendijai pieteicos korporācijas biedru mudināts, un esmu viņiem ļoti pateicīgs. Stipendija nelielā mērā palīdzēs vairāk laika veltīt tieši studijām un korporācijas dzīvei, jo ļaus nedaudz samazināt darba slodzi. Esmu tiešām pateicīgs mecenātam par šo vienreizējo iespēju – būt korporācijas „Lettonia” stipendiātam.”